Anasayfa / Haberler / 14 Ekimde 2019 Tarihinde Yaşama Veda eden 68 Devrimci Kuşağının Öncülerinden Garbis Altınoğlu Belçika da Toprağa Verilecek..!

“Gider gider nice koç yiğitler gider,
Senin de içinde bir oğlun varsa çok değildir,
Ey mavi gök ! Ey yağız yer bilesin ki,
Yüreğimiz kabımıza sığmamakta
Örsle çekiç arasında yoğrulduk
Hıncımız derya gibi yoğrulmakta
İbrahim Kaypakkaya”
73 yılık yaşamının büyük çoğunluğunu inandığı devrim ve sosyalizm mücadelesine adayan soykırıma uğramış Ermeni halkının bağrında çıkmış 1974’ten sonrası Kaypakkaya yoldaşın önderliğinde kurulan TKP-ML Hareketinin saflarında yer almış, 1994 yılına kadar komünist hareketin gelişip güçlenmesi için çalışmış , 12 Eylül faşist darbe döneminde İstanbul polisince yakalanıp uzun süre Gayrettepe işkencehanelerin de işkencecileri direnişiyle bozguna uğratmış, Ermeni milliyetinde bir öncü komünist olması nedeniyle daha fazla işkence ve zulme maruz kalmış, 10 yıla yakın bir çok zindanda hücrelerde tecritte ve ağır işkencelere uğramış Garbis Altınoğlu 14 Ekim 2019 tarihinde geçirmiş olduğu beyin kanamasında yaşama gözlerini kapadı. Yaşamını devrim ve sosyalizm mücadelesine adamış olan Garbis Altıoğluna son görevi yapmak için 21 Ekim Pazartesi Günü Belçikanın Anverper kentinde yapılacak uğurlama törenine katılmaya ve dayanışma görevini yerine getirmeye çağırıyoruz.
Devrimciler Ölür Devrimler Sürer..!

Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 431 lira oldu..!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), haziran ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırını 2 bin 431 …