Anasayfa / Haberler / 15 Temmuz 2016 Yarım Kalmış FETO Darbesinin Erdoğan Tarafından Gerçek Darbeye Dönüştürme Günüdür..!

ABD emperyalizminin desteği,Gülen Cemaatinin öncülüğünde AKP’nin ittifakıyla 2002 yılında başlatılan T.C. devletini yeni dünya düzenine bağlama planı adım adım uygulamaya sokuldu. Adım adım devleti yeniden dizayn ederek Kemalistlerin MGK iktidarının altını oyan Gülen-Erdoğan ittifakı nitekim 2010larda sonuç verdi.

Önce bürokrasiden,yargıdan,RÜTÜK’te,Üniversitelerde, Eğitim kurumlarında başlayan devleti ele geçirme politikası Ordu, Emniyet,Vali-Kaymakam ve yerel yönetimlerin ele geçirilmesiyle sürdü. Balyoz, Ergenekon vb. gibi bir çok davalarla ılımlı İslamcılara iktidar yolu açıldı. Politik alanda AKP,ordu-bürokraside FETO ittifak içinde TC. devletini yeni dünya düzenin payandası haline getirdi.

Neki iki klik arasında iktidar kavgası devam etti. FETO’cular Kemalist kliği devlet iktidarında tasfiye etmede en büyük rolü kendilerin oynadığını söyleyerek, Erdoğan kliğini kendisine biat etmeye ve her alanda söz sahibi olarak iktidar sahibi olmayı dayattı.

Nitekim Erdoğanın FETO’cuların kendisini tasfiye amacını görünce önde barış çubuğu uzattı. Hatırlanacağı üzere Erdoğan FETO’culara,” Ne istedinizde vermedik” diyerek devleti yönetmede ittifakı bozmak istemedi. Ama FETO’culara T.C.Devletinin “ılımlı İslamcı ” çizgiye çekilmesinde ve Kemalist kliğin iktidarda tasfiye edilmesinde en büyük rolü kendilerinin oynadığını ve haliyle de devlet iktidarında daha fazla söz sahibi olmayı istiyordu.

FETO’cuları 40.yıldır devleti ele geçirmede bürokrasi, yargı,ordu, emniyet, Valilik-Kaymakamlık, basın-yayın-, eğitim (Lise,Üniversite) önemli mevzileri ele geçirdiklerini ve Erdoğan’la ittifak içinde tüm engelleri aştıklarından ve CİA tarafından desteklendiklerinden dolayı, 2010 referandumuyla önemli değişimlerin önünü açtıktan sonra devlete tümüyle egemen olmada birlikte hareket ettiği Erdoğan kliğini engel görmeye başladı. Erdoğan kliğide boş durmuyor ve FETO’cuların devlet içinde devlet yarattıklarını görerek kendisinin besleyip büyüttüğü yılanın artık kendisini boğmaya hazırlandığını görerek tedbir almaya ve FETOcuların etkisini kırmaya yöneldi. Önce bürokraside bazı FETOcu kadroları geriye çekmeyle başlayan iktidar savaşı dershanelerin kapatılmasıyla hız kazandı. FETO’cular Dershanelerin kapatılmasını kendilerin tasfiye edilmesine yönelik bir saldırı olarak değerlendirerek Erdoğan kliğinin dayandığı ve işleri örgütlediği MİT’in başındaki Fidanı,PKK ile Osloda görüşmeler yaptığı vb. gerekçesiyle ifadeye çağırdı. Bu gelişme açıktan Erdoğan kliğinin ipini çekme tutumuydu. Bundan sonrası FETO’cularla Erdoğan kliğinin iplerinin koptuğu ve bir birilerinin gözünü oyma dönemiydi. Erdoğan kliği adım adım FETO’cuları devlette tasfiye etme planını uygulamaya sokacağı süreçte FETOcular 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarını devreye soktu ve Erdoğan ve ailesini açıktan hedef alan bir saldırı içine girişti.. Bundan sonrası tümden iplerin koptuğu süreçti.

Ordu,emniyet, ve bürokraside etkinlik kurmuş olan FETOcular, Erdoğan kliği FETOculara karşı mücadelede çareyi yeni ittifak gücü olarak Ergenekon-Balyozda tasfiye edilen Kemalist ulusalcılar ve geriye itilmiş olan MHP ile ittifaka gitmekte buldu. 2016 Ağustosunda orduda Fetocu subayların tasfiye edilmesinin gündeme gelmesi FETOcuları erken bir darbe kararı almaya itti. Ordu içinde bazı Kemalist Ulusalcı subaylarında tepkisini kullanan ve ABD’nin Neo-koncu kliğin desteğini de arkasına alan FETO’cu subaylar öncülüğünde 15 Temmuzda askeri bir darbeye kalkışıldı. Darbe iç ittifakların sağlam olmaması ve darbecilerin bazılarının MİT’e giderek darbeyi ihbar etmeleri, Erdoğan kliğinin darbe girişimine karşı önlem almalarını koşulladı. Bugüne kadar yapılan darbelerin en kanlısı olan FETO’cuların darbesi darbecilerin ittifakının sağlam olmaması ve darbenin esas olarakta klikler arası bir iktidar savaşımı üzerinde yürümesi nedeniyle başarılı olamadı. FETOcu darbe halkın nezdinde haklı ve meşru değildi ve haliyle halktan destek bulan bir darbe değiş. Önceki bütün darbelere halk destek olurken FETOcu darbeye halk sokaklara çıkarak karşı durmuştu. Darbenin erken çözülmesinin en önemli nedenlerinden biriside halkın darbe karşısında yer almasıydı.

Edoğan kliği yarım kalmış FETO’cu darbeyi karşı darbeyle karşılayarak, durumu iktidarı ele geçirmede sorunlu olan durumuna son vermede bir manivela olarak kullandı. Yılları bulan OHAL ve KHK düzeni ilan ederek yukarından aşağıya doğru devleti ittifak güçleri MHP ve Kemalist Ulusalcı kliklerle Türk İslam sentezci çizgiye gör yeniden dizayn etti Darbeyi şeflik rejimine geçme, yargıyı, üniversiteleri, orduyu,polisi , eğitim,basın-yayın vb. hemen her alanda egemenliğini pekiştirmede önemli bir olanak olarak kullandı.

Bugün gelinen durumda Erdoğan kliği FETO’cuları tasfiye ederek yeni ittifak gücü MHP ve Cemaatlerle ittifak içinde, faşist dinci iktidarını şeflik rejimiyle pekiştirerek 15 Temmuz yarım kalmış FETO’cu darbeyi fırsata çevirerek halka zulüm kusmuştur

Ama artık Erdoğan kliğini emekçi halklarımıza karşı fiili olarak süren OHAL-KHK rejimide ayakta tutmada zorlanıyor. Yoksulluk, işsizlik, faşist baskı ve yasaklar Erdoğan rejiminin sürekli olarak darbe korkuluğu arkasına gizlenmesine olanak tanımıyor. Emekçiler, demokrasi ve eşitliği,sömürü ve zulmü ortadan kaldırarak özgür olmak istiyorsa , askeri ve sivil tüm faşist darbeleri tarihin çöplüğünde atmak için örgütlenip mücadele etmelidir.

Cumartesi Anneleri, 802’nci eyleminde Gazeteci Ferhat Tepenin Akibetini Sordu..!

Cumartesi Anneleri, 27 yıl önce gözaltına alınarak kaybedilen ve daha sonra cenazesi bulunan Özgür Gündem …