Anasayfa / Gençlik Yıldızı / 68 Devrimci Gençlik Önderlerinden Oktay Etiman Yaşamını Kaybetti..!

68 Devrimci Gençlik Önderlerinden Oktay Etiman Yaşamını Kaybetti..!

68 kuşağının önemli devrimci isimlerinden, TKHP-C’nin kurucularından, yazar, çevirmen, yayıncı Oktay Etiman 70 yaşında yaşama gözlerini kapadı.

Etiman bir süredir zatürre tanısıyla yatırıldığı Hacettepe Hastanesi’nde tedavi altındaydı.

1947 yılında Adana’da dünyaya gelen Oktay Etiman, Ankara SBF’de öğrenim gördü. Burada öğrenci gençlik eylemleri nedeniyle tutuklandı. 68 kuşağı devrimcilerinden THKP-C’nin önder kadrosu arasında yer alan Etiman, devrimci çalışmalara esas olarak İstanbul da katıldı. Akbank Selami­çeşme soygununa katıldı. Efraim Elrom’un kaçırılma eyleminde bu­lundu. 12 Mart’ta açılan THKP-C davasından yargılandı ve müebbet hapse mahkum oldu. faşist 12 Mart darbesi sonrası hakkında idam cezası talep edildi, ancak af yasası ile cezası 30 yıla düşürüldü. İnfaz hükümleri ile hayatının 14 yılı cezaevin de geçirdi.

Tahliye olduktan sonra her hangi bir örgütle birlikte hareket etmese de, 68 kuşağının devrimci ideallerinden vazgeçmedi. Oktay Etiman, devrimci düşüyle yaşama gözlerini kapatırken, yarım kalan devrim düşünü zafere taşımak geride kalan devrimcilere kalıyor. Etimanın anısı önünde saygıyla eğiliyor ve ideallerini bayraklaştıracağımıza söz veriyoruz.

ÇOCUKLARA YÖNELİK HAK İHLALİ RAPORU: SON 7 YILDA 3 BİN 947 ÇOCUK ÖLDÜ..!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, son 7 yılda yaşanan, çocuklara yönelik hak ihlallerini raporlaştırdı. Rapora …