Anasayfa / Gençlik Yıldızı / 7 TİP’li Öğrencinin Faşist Çetelerce Katledildiği Bahçeilievler Katliamını Unutma..!

Tarih yaprakları 8 Ekim 1978 gününü gösterirken , Ankara Bahçlievlerde dönemin en korkunç faşist cinayetlerinden biri gerçekleştiriliyordu : Ankara Bahçelievler’de, TİP üyesi gençlerin oturduğu bir ev, ülkücü faşistler (Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı, Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı, Ercüment Gedikli, Mahmut Korkmaz ve Kadri Kürşat Poyraz) tarafından basıldı; 7 TİP sempatizanı öğrenci (Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence) katledildi. Kurbanların biri havluyla boğularak, dördü kafa hizasından kurşuna dizilerek, diğer ikisi de Eskişehir yolunda işkence edilerek öldürüldü. Anılarını anımsamak, hatırlamak, ve onların direniş anılarını yaşamak hesap sorma bilincini sıcak tutmak bakımından önem taşıyor.
Faşist katliamların devlet desteğinde dur durak bilmeden sürüdüğü dönemde , Niğde/Aksaray’da, MHP’lilerin yönlendirmesiyle CHP ve demokratik kitle örgütleri binalarıyla 60 kadar dükkân tahrip edildi. Ekimin 13’ünde, DİSK Genel Sekreteri Fehmi Işıklar, Türk-İş Genel Merkezini ziyaret ederek, “Faşist saldırı ve cinayetlere karşı eylem birliği” önerdi: Türk-İş, bu öneriyi reddetti. 20 Ekim günü, İstanbul’da, İTÜ Elektrik Fakültesi Dekanı Prof. Bedri Karafakioğlu öldürüldü. Yani 12 eylül faşist darbesi, devletin desteklediği sivil faşist çetelerin katliamlarıyla döşendi. Nitekim Bahçelievler katliamını gerçekleştiren çeteler yargılanmadığı gibi devletin tetikçileri olarak işbaşında tutuldu.
Dünden bugüne faşist katliamlarda değişen birşey olmadı. Yalnızca katliamcı çetecilerin adı değişti ama icraatları aynı kaldı:. Emekçilerin demokrasi ve özgürlük savaşımını önlemekti. Faşist katliamcılardan hesap sormadan yeni katliamlarının önünü almak güç olacaktır.
Faşist Bahçelievler katliamını unutma, unutturma..!

Halkın Birliği okuru Doğu yılmaz

İstanbul Barosu genel kuruluna polis engeli..!

İstanbul Barosu’nun Haliç Kongre Merkezi’ne yürüyüşüne polis, “Kaymakamlık yasağı var” diyerek engel oldu. Polis barikatı …