Anasayfa / Haberler / ABD Dayattı Suriye Kürdistanına Yönelik T.C.Devletinin İşgal Operasyonuna 120 saatliğine ara verildi..!

ABD ile Türkiye, Kuzey Suriye’de yürütülen askeri harekata dair geçici bir ateşkes konusunda anlaştı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “Operasyonlara 120 saatliğine ara verilecek” açıklaması yaptı.

ABD ve Türkiye’nin Suriye’de ateşkes için anlaştığını belirten Pence, iki ülkenin Kuzey Suriye’deki IŞİD varlığının yok edilmesi konusunda görüş birliğine vardığını ifade etti.

Pence, 120 saatlik süre içinde ABD’nin YPG’nin güvenli bölgeden çekilmesini sağlayacağını ve çekilmenin başladığını dile getirdi.

Pence aynı zamanda, Türkiye’ye yönelik Washington tarafından gündeme getirilen tüm yaptırımların da geri çekileceğini kaydetti ve yeni yaptırım olmayacağını dile getirdi.

YPG’nin bölgeden çıkma güvencesi verdiğini söyleyen Pence, çekilmenin başladığını aktardı.

Middle East Institute’de araştırmacı ve ‘The Syrian Jihad’ kitabının yazarı Charles Lister da sosyal medya hesabından, “ABD’li yetkililer ile Türk tarafı arasında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde, geçici bir ateşkes için anlaşmaya varıldı ve anlaşma, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), hedef alınan bölgeleri boşaltmasını da içeriyor” paylaşımında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump ise, ABD’li heyet ile Türk yetkililerin görüşmelerinin ardından, “Türkiye’den harika haberler var. Başkan Yardımcısı Pence ve Dışişleri Bakanı Pompeo’dan birazdan bir basın açıklaması.

Teşekkürler Erdoğan. Milyonlarca hayat kurtulacak” paylaşımında bulunarak ateşkesi doğrulamış oldu.

Trump bir başka tweetinde ise, “Bu anlaşmanın üç gün önce yapılması mümkün değildi. Yapılmasını sağlamak için ‘güçlü’ bir sevgi gösterilmesi gerekti. Herkes için harika oldu. Hepinizle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

ABD, Türkiye’ye geri adım attırabilmek ve Kürt güçleri ile Ankara arasında bir ateşkesi kotarabilmek için, Pence ile Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien’ı, Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’i Ankara’ya göndermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Pence’in görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdü.

O’Brien ve Jeffrey dün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüşürken bugün de Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise Erdoğan ile görüştü.

Bilirkişi raporu: Berkin Elvan’ı vuran polis ‘bilinçli hareket ediyordu’..!

İstanbul Okmeydanı’nda Gezi direnişi sırasında, 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi …