Anasayfa / Dünyadan / ABD Temsilciler Meclisi, Ermeni Soykırımı’nı resmi olarak tanıyan yasa tasarısını kabul etti..!

ABD Temsilciler Meclisi, 30 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez, Ermeni Soykırımı’nı resmen tanıyan bir karar tasarısını salı günü görüştü ve kabul etti.

Temsilciler Meclisi’nde, Ermeni Soykırımı yasa tasarısı için yapılan nihai oylamada, gerekli olan 218 çoğunluk rakamı geçildi ve yasa tasarısı böylece Temsilciler Meclisi’nde kabul edildi.

Tasarı, 405 kabul oyu, 11 ret ve üç çekimser oy ile kabul edildi.

Ermeni Soykırımı tasarısının bağlayıcılığı bulunmuyor ve yüksel bir sembolik nitelik taşıyor, ancak Kongre’nin bu konudaki yaklaşımını yansıtıyor.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, karara ilişkin ilk değerlendirmesinde, “ABD Temsilciler Meclisi’nin bugün kabul edilen (Ermeni iddialarına ilişkin) kararı reddediyoruz” dendi.

Meclis’te son oylama öncesi yapılan usül oylamasında da 223’e 191 üstünlük çıkmıştı.

Oylama öncesine ilişkin notlar ve senatör mesajları şöyle:

H.Res.296 sayılı karar tasarısı, değişiklik yapılmaksızın senatörlerin gösterildiği şekilde Temsilciler Meclisi’nde kapalı olarak oylanmasına hazır edildi.

Karar, Senatörler Ted Cruz ve Bob Menendez tarafından sunuldu.

Ted Cruz, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Senato meslektaşlarımı Smentor Menendez ile birlikte Ermeni Soykırımı’nı resmi olarak tanımaya ve her türlü kabul edilmeme durumunu reddetmeye çağırıyorum” diye yazdı.

İşte ABD ve Türkiye arasında yapılan 13 maddelik anlaşma..!

Ankara’daki zirvenin ardından Türkiye ve ABD arasında anlaşma sağlandı. Türkiye-ABD ortak açıklamasında, “Türkiye ve ABD, …