Anasayfa / Haberler / Ağustos ayında “basın özgürlüğü”: “Adalet tatildeyken, sahne şiddetindi!”..!

Ağustos ayında “basın özgürlüğü”: “Adalet tatildeyken, sahne şiddetindi!”..!

Türkiye’deki gazeteci yargılamalarını raporlayan ‘Press in Arrest’ Ağustos 2020 raporunu yayınladı.

Raporda Ağustos ayında yargılamaların adli tatil sebebiyle durduğu, ancak gazetecileri “hizaya getirme” girişimlerinin kendisini şiddet yoluyla gösterdiği ifade edildi.

“Adalet tatildeyken, sahne şiddetindi!” vurgulu raporda, gazetecilere yönelik soruşturma ve kovuşturma baskısının katlanarak devam ettiği; psikolojik ve fiziksel şiddet olaylarının da aynı hızda arttığı belirtildi.

Rapora göre, Ağustos ayında en az 15 gazeteci psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldı ve en az 8 gazeteci gözaltına alındı, ifadeye çağrıldı, hakkında dava açıldı, soruşturma başlatıldı veya suç duyurusunda bulunuldu.

Öte yandan, Ağustos ayında, Adıyaman Gerger Fırat Gazetesi editörü ve yazarı Özgür Boğatekin’in cezasının 5 yıl sonra Yargıtay tarafından onandığı ve Boğatekin’in tutuklandığı, ancak ertesi gün koronavirüs önlemleri kapsamında infazı ertelenerek tahliye edildiği belirtildi.

Türkiye’de Eylül ayında, 7 ilde, en az 60 gazeteci hakim karşısında olacak

İstanbul Barosu’na pankart soruşturması: ‘Suç yok uydurma bir durum var’..!

İstanbul Barosu’na pankart soruşturması: ‘Suç yok uydurma bir durum var’..! Adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm …