Anasayfa / Haberler / AKP-MHP Faşist İktidarı halka karşı silahlanıyor: 1 milyon zırh delici fişek, 1 milyon plastik mermi, 100 bin biber gazı…!
A riot police fires tear gas to disperse anti-government protesters in Ankara May 31, 2014. Turkish police fired teargas and water cannon on Saturday to disperse protesters in central Istanbul who sought to mark the one-year anniversary of the country's biggest anti-government demonstrations in decades. Police also broke up protests in the capital Ankara and the southern city of Adana, CNN Turk reported. REUTERS/Stringer (TURKEY - Tags: POLITICS CIVIL UNREST ANNIVERSARY)

Çiğdem Toker, Sözcü’deki köşesinde dikkat çeken Kamu İhale Kurumu’nun 27 Mayıs 2020 tarihli “mal alımı ihaleleri” bülteninden dikkat çeken bir bölüme yer verdi.

Toker, mühimmatın niteliği ile sayılara bakılırsa, “Büyük bir toplumsal hareketlilik mi bekleniyor?” sorusunun akla geldiğini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 18-25 Haziran 2020 tarihleri arasındaki ihaleleri bunlar.

Alımların genel profili ve bazı kalemlerdeki “milyon” düzeyindeki sayılar dikkat çekmeyecek gibi değil (Taarruz el bombası, biber gazı, plastik mermideki alım miktarları yüklü görünüyor).

Bununla birlikte, yapılacak alımların çokluğu ya da azlığı konusunda daha sağlıklı bir yorum için önceki yıllarda yapılan alım miktarlarını da bilmek gerekiyor (Bu veriye erişemedim). Fakat ihaleye konu mühimmatın niteliği ile sayılara bakılırsa, “Büyük bir toplumsal hareketlilik mi bekleniyor?” sorusu akla geliyor.

27 Mayıs tarihli KİK bültenine göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bir hafta boyunca ardı ardına yapacağı 10 ihale şöyle:

1 MİLYON ADET PLASTİK MERMİ

15 Haziran- 40 bin adet polis, 40 bin adet bekçi montu

15 Haziran- 40 bin adet polis, 40 bin adet bekçi parkası

18 Haziran- 103 bin 500 adet OC gaz spreyi (100 ml)

(Not: Oc, Oleoresin Capsicum’un kısaltması. Biber gazı demek.)

18 Haziran- 5 bin adet taarruz el bombası

19 Haziran- 44 bin adet açılır kapanır cop

22 Haziran- 250 bin adet 338 cal (kalibre) fişek

24 Haziran- 10 bin adet araç sis havanı mühimmatı

24 Haziran- 1 milyon adet 5.56 x45 mm zırh delici fişek

25 Haziran- 1 milyon adet 5.56 x45 mm polimer uçlu fişek

(Plastik mermi)

25 Haziran- 10 bin adet gösteri el bombası.

KONYA’DA İŞ CİNAYETİ: 6 TARIM İŞÇİSİ YAŞAMINI YİTİRDİ..!

Tarım işçilerini taşıyan minibüs ile tır çarpıştı. 6 tarım işçisi yaşamını yitirdi. 12 yaralı var. …