Anasayfa / İşçi-Memur / AKP’nin eğitimde 14.Bin muhalif Eğitim Emekçisini tasfiye planı tepki topladı..!

Saray kabinesinin Başbakanı Binali Yıldırım’ın Kürt illerindeki 14 bin eğitim emekçisinin açığa alınacağına ilişkin sözleri tepki topladı. Eğitim-Sen, üyelerine yönelik tehdide tepki gösterirken, Diyarbakır’da eğitim emekçileri oturma eylemi başlattı.
Başbakan Yıldırım, Diyarbakır’da dün yaptığı konuşmada “terör örgütleriyle ilişkisi olduğundan şüphelenilen 14 bin öğretmenin tedbiren açığa alınacağını” söylemişti. Eğitim-Sen üyesi demokrat yurtsever eğitim emekçilerini kasteden Yıldırım, “Bu bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Bayramdan sonra okullar açılıyor. Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan öğretmenler açığa alınacak, yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek” ifadelerini kullandı.
Yıldırım’ın sözleri kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, Eğitim-Sen Genel Merkezi yaptığı açıklama ile sendika üyesi eğitim emekçilerine yönelik tehdide dikkat çekti.
EĞİTİM-SEN: TASFİYE GİRİŞİMİ KABUL EDİLEMEZ
Eğitim-Sen Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, AKP/SAray iktidarının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma ve ihraçların, muhalif herkesi kapsadığı belirtildi.
Hukukun çiğnendiğini belirten Eğitim-Sen, “İhraçlar ve açığa almaları gerçekleştirenler darbecilerle aynı zihniyettedir. Eğitim emekçilerinin mücadele kesimlerine yönelik tehdit, korkutma ve sindirme amaçlı büyük bir linç kampanyası başlatılmıştır” diye belirtti.
Eğitim-Sen üyelerinin hedef gösterildiğine dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi: “Başbakanın ’14 bin öğretmen açığa alınabilir’ açıklaması, hukukun değil, siyasi kararların belirleyici olduğunu göstermektedir. Eğitim emekçilerine açık bir gözdağı verilmekte, tamamen korkutma ve sindirme amaçlı bir algı operasyonu yapılmaktadır. Geçmişte sendikamıza yönelik çok sayıda hukuk dışı müdahalede bulunulmuş, yargı kararları sonucunda gerçekler ortaya çıkmıştır. Yüksek yargı ve AİHM’in Eğitim Sen ve üyelerine yönelik haksız ve hukuksuz müdahalelerle ilgili sayısız kararı olduğu unutulmamalıdır. OHAL hukuku dayanak yapılarak yeni tasfiye girişimleri ve hak kayıplarının hayata geçirilmesi asla kabul edilemez. Eğitim Sen, nereden ya da kimden gelirse gelsin, eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini hedef alan her türlü girişimin karşısındadır. Hükumet, eğitim emekçileri ile uğraşacağına, yıllardır içinde barındırdığı, darbecilere ekonomik ve siyasi destek verenlerle uğraşmalıdır.”
DİYARBAKIR’DA TASFİYEYE KARŞI OTURMA EYLEMİ
OHAL kararnameleriyle üyeleri ihraç edilen Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, toplu tasfiye tehdidine karşı oturma eylemi başlattı.
Eğitim-Sen 1 Nolu Şube binasında oturma eylemi başlatan emekçiler, “Geleceğimize göz diken hükümeti uyarıyoruz iş ücret istihdam emeklilik güvencemize sendikal hak ve özgürlüklerimize dokunma” yazılı pankart astı. Oturma eylemi başlattıklarını kaydeden eğitim emekçileri, ihraç ve sürgün politikalarına son verilene kadar eylemlerini devam ettireceklerini dile getirdi.
Eğitim emekçileri Bingöl ile Urfa’nın Viranşehir ilçelerinde de oturma eylemi başlattı.

İşlerine geri dönmek için eylem yapan 4 kadın işçiye tazminat davası açıldı.!

İzmir’de SF Deri Fabrikası’nda işten atıldıkları için eylem yapan DERİTEKS üyesi dört kadın işçiye fabrika …