Anasayfa / Haberler / “Anadoluda Türklerden Önce Kürtler Vardı”..!

“Anadoluda Türklerden Önce Kürtler Vardı”..!

Türk Tarih Kurumu Başkanı: “Biz Anadoluya Geldiğimizde Kürtler Vardı dedi.” Bugün gazetesinden Seda Şimşek’e konuşan Metin Hülagü Kürtlerle ilgili, “Anadolu’ya geldiğimizde Kürtler bu coğrafyada vardı, dışlamanın anlamı yok” ifadelerini kullandı. Bazı şeyleri dün görmemiş, görmezlikten gelmiş olabiliriz ama bazı vakaları da inkar edemeyiz. Bir Türk gerçeği varsa bir Kürt gerçeği de var, bunu inkar etmenin anlamı yok. Anadolu’ya geldiğimiz zaman burada Kürtler vardı.

Kart-kurt değil mi yani?

1071’de gelmişiz Anadolu’ya, geldiğimizde Kürtler de bu coğrafyada vardı, dışlamanın anlamı yok. Türk ve Kürt tarihine baktığımız zaman çok fazla ortak noktalarımız var. Ulus devlet olunca, diğer ulusları biraz dışlamışız.

Türk Tarih Kurumu, bu zamana kadar ortak tarih oluşması için üzerine düşeni yapmadı mı?

Yapmadı, doğru. Anadolu birçok medeniyetin beşiği, bir çok milliyetin gelip geçtiği bir yer. Safkan Türk değiliz, kimse değil. Aynı coğrafyada, birlikte yaşamanın kuralları var. “Hep bana” der, hep kendinizi kayırırsanız, başkalarını görmezden gelir, dışlarsanız sıkıntı başlar.

Sizce bir Kürt tarihi var mı?

Kürt tarihi tabii ki var. Yani Kürt varsa tarihi de vardır, ama azdır ama çoktur, ama zayıftır ama zengindir o ayrı bir şey.

Ne mutlu Türk”üm diyene” söylemi

“Ne mutlu Türküm diyene” dedik her sabah, silah, sanayi, ilim, akademik olarak bakıldığında Türkiye kaçıncı sırada? Nasıl mutlu olacaksınız bu tabloda? O gün, o şartlarda söylenen sözleri bugün hâlâ sürdürürsek 100 yıl geride kalırız. Bugünün ihtiyacı farklıdır, bugüne özgü sözler söylemek gerekir.

Bilirkişi raporu: Berkin Elvan’ı vuran polis ‘bilinçli hareket ediyordu’..!

İstanbul Okmeydanı’nda Gezi direnişi sırasında, 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi …