Anasayfa / Haberler / BARIŞ ANNELERİ; ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNE SESSİZ KALMAYIN…!

BARIŞ ANNELERİ; ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNE SESSİZ KALMAYIN…!

Kürtlere yönelik  savaşa tepki gösteren Barış Anneleri, “Çocukların ölümüne seyirci kalmayın. Bu savaşı durduralım” diye seslendi.

Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik 9 Ekim’de başlattığı ve sivil yerleşim alanlarına yönelik hava bombardımanlarıyla süren saldırıları devam ediyor.

Türkiye’nin saldırılarına tepki gösteren Barış Anneleri İstanbul Meclisi üyeleri, barış taleplerini yineleyerek, saldırıların son bulmasını istedi.

‘ERDOĞAN KÜRTLERE TAHAMMÜL EDEMEDİ’

Barış annelerinden Bedia Gökgüz, “İşgal” olarak değerlendirdiği saldırılar karşısındaki sessizliği eleştirdi. Operasyonun başlamasıyla sınırın her iki yakasında da sivil ölümlerinin yaşandığına dikkati çeken Gökyüz, “Erdoğan Kürtlerin başarısına tahammül edemiyor. Kürtler orada statü sahibi oluyordu. Buna tahammül edemedi. Savaşa girdi. Bu savaş değil harptır” dedi.

‘BU SAVAŞI KABUL ETMİYORUZ’

Barış annesi Gülsen Dağ, Türkiye halklarının savaştan zarar gördüğünü belirterek, “IŞİD bugün, yarın o cezaevlerinden kaçar. İnsanların kafasını kesmeye başlar. İnsanlar korkuyor. Asla bu savaşı kabul etmiyoruz. Askerin de polisin de ölmesini istemiyoruz. Çocuklarımızın cepheye sürülmesini istemiyoruz” diye konuştu.

‘KÜRTLER ÖLÜYOR’

Savaşın son bularak, barışın sağlanması talebini yineleyen anne Perihan Akbulut, “Kürtler Japonya’ya gitse, orada bir yaşam kursa, Türkiye gidip oraya da saldırır” dedi. Sınır hattında yaşanan sivil ölümlerine dikkati çekerek, “Bu tarafta da Kürtler ölüyor, diğer tarafta da Kürtler ölüyor” diyen Akbulut, “Artık bizim kimsemiz yok. Dünya en ağır bedeli ödediğimize tanık oldu. Çocuklarımızın kanı döküldü. Kuran-ı Kerim derki; ‘eğer insan zulme karşı başkaldırmazsa, lal şeytandır’. Bu zulme sessiz kalan her insan, lal şeytandır” diyerek sessizliğe karşı tepkisini dile getirdi.

‘KÜRTLER BİRLİK OLSUN’

Saldırılara karşı Kürt Ulusal Birliği’nin önemine değinen Akbulut, “Elini vicdanına koyup, tek yürek olmalılar. Türkiye’deki siyasetçiler birbirlerine her türlü ahlaksız sözleri sarf ediyor. Ama mesele Kürtler olunca hepsi bir oluyor. Kürt, Kürt’ün dostu olsun. Kürtler kişisel menfaat için sırtını başka yere dayamasın. Sırtını devlete dayamasın. Korucular silahlarını indirsin. Barzani’ye sesleniyorum; Rojava’ya el uzatsın. Eğer Rojava akşam yemeği ise Güney sahur yemeği olacaktır. Bunu unutmasın” diye seslendi.

‘BU SAVAŞI DURDURALIM’

Barış annelerinden Sabiha Bozan ise, operasyonu savunanlara tepki göstererek, “Savaşa evet diyen herkes, bu katliamın ortağıdır. Başta Amerika olmak üzere bütün dünya saldırılara seyirci kalmış durumda” şeklinde konuştu. Annelere ölümler karşısında sessiz kalmaması çağrısında bulunan Bozan, “Bütün annelerin gözyaşı birdir. Çocukları askere götürülen annelere sesleniyorum; çocuklarının ölümüne seyirci kalmasınlar. Çocuklarımız ölmesin. Savaş ve ölüm, açlık ve yokluk demektir. Türkiye’deki bütün partilere sesleniyorum; bu savaşı durduralım. Bu ülkede hep birlikte özgürce yaşayabiliriz” ifadelerin kullandı.

Grup Yorum için acil çağrı: Ölümler kapıda!

Açlık grevindeki Grup Yorum üyeleri için aralarında sanatçıların ve Grup Yorum üyelerin bulunduğu bir grup, …