Anasayfa / İşçi-Memur / Belediye-İş yöneticisine silahlı saldırı: DİSK ile Türk-İş arası örgütlenme rekabeti nedeniyle olduğu iddia edildi..!

Avcılar Belediyesi’nde örgütlenme faaliyetlerini sürdüren Türk İş’e bağlı Belediye İş sendikası 2 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Savaş Doğan silahlı saldırıya uğradı. Belediye İş yetkilileri, saldırının aynı iş yerinde örgütlenme faaliyeti yürüten DİSK Genel İş üyesi Veysel Öztoprak ve yakınları tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Belediye İş yetkililerinin görgü tanıklarının anlatımlarına dayandırdıkları ifadelerine göre, Veysel Öztoprak kısa süre önce tartıştığı Savaş Doğan’ı gece saatlerinde Yeşilkent’teki Kıvırcık Ali Parkı’na çağırdı. Bir arkadaşıyla birlikte gece saat 1.00 sularında parka giden Savaş Doğan, Öztoprak’ın bir yakınının silahlı saldırısına uğradı. Bir kurşun yarası alan Doğan, daha sonra orada bekleyen 4-5 kişi tarafından sopalarla dövüldü. Doğan daha sonra hastaneye kaldırılarak bir operasyon geçirdi ve yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Tehdit ediyorlardı, gece saldırdılar

Sendika.org’un aktardığına göre, Belediye İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, Avcılar Belediyesi’nde DİSK Genel İş sendikasının örgütlenmesini yürüten Veysel Öztoprak’ın aynı işyerinde Belediye İş adına örgütlenme faaliyeti yürüten Savaş Doğan’la bir süre önce tartıştığını ve Doğan’ın daha sonra Öztoprak ve ailesinden tehdit mesajları almaya başladığını söyledi.

“Ailece tehdit ediyorlar. Suç duyurusu hazırlığımız vardı. Gece de saldırı gerçekleşti” diyen Özdemir, Veysel Öztoprak ve yakınlarının saldırısı sonucunda yaralanan ve hastaneye kaldırılan Doğan’ın bağırsağına kurşun isabet etmesi nedeniyle bir operasyon geçirdiğini ancak genel sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Saldırganlar hakkında şikayetçi olduklarını belirten Özdemir, “Son derece çirkin ve alçakça bir saldırı. Karşıtlıklar olabilir, farklı tercihler olabilir. Ama bunun sonucunda böyle bir saldırı yaşanması kabul edilemez. Biz yolları seçmeyiz, seçilmesini de kınarız” dedi.

İşçiler arasında gerilim var

Avcılar Belediyesi’nde Belediye İş adına örgütlenme faaliyeti yürüten işçilerden Erhan Acar da bir önceki belediye başkanı Handan Toprak döneminde ödenmeyen ücretlerle ilgili yetkili sendika Belediye İş öncülüğünde direnişler örgütlendiğini ve o Toprak’ın yeniden aday gösterilmemesi ile ilgili olarak kendilerini hedef gösterdiğini hatırlatarak, sendikalar arası rekabetin böyle bir zeminde başladığına dikkat çekti.

Son seçimlerden sonra Genel İş’in yeniden bir atak yaptığını belirten Acar, zaten örgütlü olan bir işyerindeki bu hamlenin gerilime yol açtığını, son saldırının ardından da işçiler arasında yer yer sertleşen tartışmalar yaşandığını belirtti.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu(İİSŞP): Fabrikaların neredeyse tümünde vaka var; yaygın test, ücretli izin uygulansın..!

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, fabrikalarda artan vaka sayılarına dikkat çekerek pandeminin başından bu yana …