Anasayfa / Genel / Bolivya darbeye direniyor: Çatışmalar tırmanırken işçilerden genel grev çağrısı..!

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales’in askeri darbe sonrası ülkeyi terk etmesinin ardından La Paz kentinin El Alto mahallesinde faşist saldırılara karşı direniş başladı.
Darbe gecesinden bu yana 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırılar sonrası düzenlenen protesto yürüyüşlerinde yerli halkların sembolü Wiphala bayrağına saygı gösterilmesi talebi öne çıkıyor.Morales karşıtı yürüyüşlerde sağcılar Wiphala’ları ateşe veriyor, polisler armalarında bulunan Wiphala’ları söküyor. Sokak gösterilerinde bulunan polisler ellerinde İsa figürleri taşıyorlar.
Protesto yürüyüşünde bir kadın yerli halkların bayrağı Wiphala’ya yapılan saygısızlığa tepki göstererek, “Bu bizim bayrağımız, bu bizim sembolümüz. Buna saygı gösterin” diyor.
Protesto yürüyüşünde bir kadın #yerli halkların bayrağı Wiphala’ya yapılan saygısızlığa tepki göstererek, “Bu bizim bayrağımız, bu bizim sembolümüz. Buna #saygı gösterin” diyor.
Polis-sivil faşist el ele
Sivil faşistlerin kılavuzluğunda mahallelere baskın yapan polisler, dükkanları ateşe veriyor. Sivil faşistlerin hakaret ve işkence ettiği yerliler pikaplarla gözaltına alınıyor.
Sivil faşistlerin kılavuzluğunda mahallelere #baskın yapan polisler, dükkanları ateşe veriyor. Sivil #faşistlerin hakaret ve işkence ettiği yerliler pikaplarla gözaltına alınıyor.
Bolivya İşçi Merkezi’nden genel grev çağrısı
Bolivya’nın en büyük işçi ve köylü federasyonu Bolivya İşçi Merkezi (COB) anayasal düzene dönülmesi için 24 saat süre tanıyarak aksi halde süresiz genel greve çıkacaklarını duyurdu.

Ankara Katliamı’nın her adımında polis çıkıyor.!

10 Ekim Ankara Katliamı ile ilgili 16 firari sanığın yargılandığı davanın Ankara 4’üncü Ağır Ceza …