Anasayfa / Haberler / Dersim Belediyesi Başkanı Maçoğlu ve 80 kişi hakkında Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı…!

Munzur Koruma Kurulu’nun çağrısıyla Munzur Gözeleri’nde gerçekleştirilen ve Munzur Gözeleri’nde yürütülen projenin protesto edildiği eyleme ilişkin Ovacık Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, danışmanları ile Baro Başkanı Av. Kenan Çetin, Dersim Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Haydar Ben ve çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisinin aralarında bulunduğu 81 kişi ifadeye çağırıldı.

Valiliğin 14.08.2020 tarihli 2020/159 sayılı il genelindeki tüm toplantı, gösteri ve eylemleri yasakladığı kararının gerekçe olarak gösterildiği soruşturmada Covid-19 önlemleri kapsamında yasak uygulandığı belirtildi.

Öte yandan Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde açık havada ve uzun mesafe aralıklarla insan zinciri oluşturma eyleminin, cumhuriyet başsavcılığınca Covid-19 tedbirlerini ihlal ettiğinin öne sürülmesi şaşkınlık yarattı. Üstelik düzenlenen fezlekede halkın Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde kendi özel araçlarıyla ve küçük gruplar halinde Munzur Gözeler alanına geldiğinin ve eylemin uzun mesafe aralıklarla insanların tek sıra halinde dizilmesi suretiyle gerçekleştiği de ifade edildi.

İHD Cezaevi Raporu Zindanlarada Zulüm Dinmiyor : Son 3 ayda 14 kişi öldü, 51 işkence vakası yaşandı, 604 ağır hasta mahkum var..!

İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Nuray Çevirmen, 2020 Temmuz-Eylül aylarında toplam 97 kişinin kendilerine …