Anasayfa / Genel / Devrimci-Demokrat,Alevi ve Kürtlerin Yoğun Olarak yaşadığı Mahallelerde Faşist Şeriatçı Provokasyonlara Direniş Komitelerinde Örgütlenip Uyanıklığı Elde tutalım….!

Dün gece Malatya da faşist şeriatçı çeteler Alevilerin ve demokratların yoğun olarak yaşadığı mahallede provokasyon yaparak katliam için ortam hazırlamaya çalıştılar. Emekçi halkın ve demokrat-devrimcilerin tutumu sonucu provokasyon boşa çıkarıldı. Neki bir çok kentte faşist şeriatçı çetelere darbe girişimini gerekçe yaparak devrimci-demokrat, Alevi ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı mahallere saldırarak provokasyon yaratıp yeni Sivas, Maraş katliamlarının önünü aralamaya çalışıyor. Antakya da, İstanbul da, Ankara da,. Malatya da ve bir çok kentte polisinde teşvikiyle katliamın kendilerinden olmayan ve sahte demokrasi gösterilerine katılmayanlara salıyorlar.

Tamda burada devrimci-demokrat, Alevi, Kürt ve AKP faşizmine muhalif olanlara önemli görev düşüyor. Faşist çetelere karşı devlete, temsilcilerine, dinci faşist cuntanın valilerine güvenmeden kendi güvenliğimiz kendimizin alması için mahallerde ve yaşamın her alanında direniş komitelerinden birleşilmesi gerekiyor. Her alanda uyanıklığı elde tutarak tedbirli olmak, ve nöbet tutarak örgütlenerek birleşmek gerekiyor

Çok kritik bir zamandan geçiyoruz; dinci faşist, ırkçı faşist çeteler iç savaş provası yapıyor, yaygın provokasyonlara başvuruyor; para-militer terörist çeteler sokakları işgal altında tutuyor; başında da Saray cuntasının emir-komuta zinciri duruyor. 7 Haziran darbesi ile cunta kuran elebaşı, garip askeri darbe girişimini kullanarak dinci faşist iktidar tekelini, kendi sivil darbeci rejimini sağlamlaştırmaya çalışıyor. Her türlü faşist şeriatçı provokasyon ve saldırıyı geliştiriyor ve geliştirecek. Evlerimizde ve sokaklarda örgütlenerek, silahlanarak mahalleleriz,i, evlerimizi,işyerlerimi ve can güvenliğimizi kendimi sağlamlıyız. Faşist şeiratçı çetelerin anladığı tek dil, birleşip örgütlenip savaşmaktır..!

Eğitim-Sen: Zorla bağış toplanamaz!

Koronavirüs salgını ile birlikte eğitim alanında yaşanan gelişmelerle ilgili günlük açıklama yapan Eğitim-Sen, hükümet tarafından …