Anasayfa / İnşamız / Devrimci Halkın Birliği Okurları Serbest Bırakılsın!

Devrimci Halkın Birliği Okurları Serbest Bırakılsın!

Faşist diktatörlük ve emir eri AKP hükümeti devrimci-demokratik muhalefeti ezip dağıtmak için baskı ve saldırılarını artırarak sürdürüyor. Demokrasi ve özgürlük savunucusu olan devrimci, sosyalist ve Kürt muhalefetini susturmak için peş peşe operasyonlar yaparak, emekçilere gözdağı vermeye çalışıyor.
Özellikle 1 Mayısın görkemine tahammül edemeyen egemen sınıflar ve onların militarist güçleri, diri devrimci ve Kürt yurtsever güçlere yönelik polis terörünü, gözaltıları ve tutuklamaları artırarak sürüyor.
Seçim sürecinde canlanan politik ortamı darbelemek ve devrimci propaganda-ajitasyon ve örgütlemenin önünü kesmek için, helikopterli-çelik yelekli gece operasyonlarıyla, yığınları terörize etmeye ve devrimci-demokrat sesleri boğmaya çalışıyor. HÖC, DHF, BDP ve diğer devrimci-demokratik kurumlara yönelik baskı ve saldırılar artarak sürüyor. 17 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul terörle mücadele şubesi polisleri, Avcılar ve Kadıköyde gecenin geç saatinden baskınlar yaparak, DHB okurlarını gözaltına aldılar.
Hayali gerekçelerle gözaltına alınan DHB okurları, BDP taraftarları İstanbul terörle mücadele şubesinde tutuluyorlar. Demokrasi, özgürlük ve sosyalizmden başka hiç bir istemleri olmayan DHB okurlarından Serdar Barut, Engin Yıldırım ve Murat Sert derhal serbest bırakılsın. Faşist baskı ve saldırılar devrimci direnişle boşa çıkarılacaktır. Devrimci mevzileri korumak ve direnişi büyütmek için bütün devrimci ve demokrat güçleri mücadeleye sıkıca sarılıp, jandarma-polis saldırılarına karşı koymaya çağırıyoruz.

Baskılar Bizi Yıldıramaz !
Faşizmi Devrimle Ezeceğiz !
17 Mayıs.2011
Devrimci Halkın Birliği
DHB Muhabiri Volkan Kaya

HDP: Ayasofya, tarihe aittir ve politik oyun alanı olarak kullanılamaz..!