Anasayfa / Gençlik Yıldızı / Egemenler Bu Kadar rahat Davranıyorsa Bunun Sorumlusu örgütlü toplum olmayı Başaramayan Emekçilerdir..!

Yaşadığımız toplumda her birimiz bir bireyiz. Birey olmasına bireyiz de peki nasıl bireyiz? gözümüz önünde hergün yaşanana onlarca olumsuz olaylara yada gelişmelere karşı duyarlımıyız?

Yoldaşım, kardeşim , ablam, teyzem, amcam, ağabeyim… Üzerinize ölü toprağı mı serptiler? Pahalılığa, yolsuzluğa, kadın kırımına, çocuk istismarına,, intiharlara, işsizliğe, rüşvete, işkenceye, baskılara, ötekileştirmeye neden susarsın?

Bu coğrafyada yaşamıyor musun? Çoluk çocuğunda mı yaşamıyor? Halk arasında bir söylem vardır: Öküzün trene baktığı gibi yaşanılan olaylara, geleceğimize, geleceğinin karartılmasına öyle mi bakıyorsun?

Korkuyor musun? Poliste şiddet görmekten, adliyede mahkemece tutuklanıp zindana gönderilmekten, hayatının karartılacağından mı korkuyorsun? Senin hayatın zaten karartılmış, faşist saray rejimince zaten baskı altına alınmış, tutsak edilmişsin ama farkında değilsin. Düşünceni bile açıktan söylemekten acizsin.

Yalnız kaldığında haşam pahalılığı seni düşündürür ve çıkış yolu ararsın, kendi kendine söylenirsin. Çocuğunun üniversite bitirip, asgari ücretli çalışmasına veryansın edersin. Ya da işsizse devlete ver yansın edersin . Sesini duyan var mı? Yok! Sen sadece kendi kendinle oyun oynuyorsun. Bir yerde sanki canlı gibi davranıyorsun. Aslında zavallı konumdasın. yani emekçi kardeş dememiz o ki , aptal değilsin artık anla ve yüreğini ortaya koy.

Yoldaşım, emekçi kardeşim, ablam, teyzem, amcam, ağabeyim artık üzerinizdeki ölü toprağını atın. Bu ülkede insanca eşit ve özgür koşullarda, kardeşlik içinde birlikte yaşamanın, bölüşmenin, devrimci halk iktidarının temelini atmak ve geleceğimiz için susma!dan konuşma ve kavgayı büyütme zamanı.

Çocuklar ya fail ya mağdur..!

Çocuklar ya fail ya mağdur..! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ‘2019 Yılında Güvenlik Birimine …