Anasayfa / Özgür Kadın / Ekim ayı Kadın Cinayeti Raporu: “#36Kadın erkekler tarafından öldürüldü”..!

Ekim ayı Kadın Cinayeti Raporu: “#36Kadın erkekler tarafından öldürüldü”..!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, 2019’un Ekim ayı kadın cinayetleri raporunu paylaştı. Raporda geçtiğimiz ay 36 kadının erkekler tarafından öldürüldüğü belirtilirken “Cinsel şiddet ve çocuk istismarı” devam ediyor denildi.

Yayımlanan raporda, “Bu ay işlenen kadın cinayetlerinin 8’i şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 17 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 5’i ekonomik bahaneyle, 6’sı boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, telefona cevap vermemesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp, şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Kadınlar kimler tarafından öldürüldü?

Yayımlanan raporda, kadınların kimler tarafından öldürüldüğüne dair “Ekim ayında öldürülen 36 kadının 14’ünün kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 8’i evli oldukları erkek, 6’sı birlikte olduğu erkek, 4’ü tanıdık veya akraba, 2’si baba, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek ve 1 kadın da kardeşi tarafından öldürülmüştür” bilgileri paylaşıldı.

Diyanet Bir Sen’in hedefi İstanbul Sözleşmesi: Erkeklere zulüm..!

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı imam, müezzin ve müftülerin yer aldığı Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası …