Anasayfa / Haberler / Erdoğan Mecliste İşgal Çağrısı Yaptı..!

Erdoğan Mecliste İşgal Çağrısı Yaptı..!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis’e gelerek, milletvekillerine hitap etti. Erdoğan TBMM’den ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada da Fırat’ın doğusuna yapılması beklenen operasyon ile ilgili, “Bir gece ansızın gelebiliriz” dedi.

Erdoğan kürsü konuşmasında ise Suriye meselesinde ; Fırat’ın doğusu olarak ifade ettiğimiz bölge ile ilgili uzun ve zahmetli süreç yaşadık. Öncelikle şu hususu bir kez daha sizlerle milletimizle tüm dünya ile paylaşmak istiyorum; Türkiye Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanadır. Biz asla savaştan kan dökülmesinden ölümden yana değiliz. Birileri bize diz çöktürmeye çalışıyor. Böyle düşünenler varsa kusura bakmasın milletimizi de bizi de tanımıyor demektir. Biz bu dayatmaya rıza göstermeyiz. Millet olarak gerekirse ser veririz ama istiklalimizden ve onurumuzdan kesinlikle taviz vermeyiz. Özellikle Fırat’ın doğusunda arzu ettiğimiz neticelere ulaşamadık. Türkiye’nin artık bu konuda kaybedecek tek bir günü dahi yoktur. Kendi yolumuzda devam etmekten başka çaremiz kalmamıştır. Hiç şüphesiz işimiz kolay olmayacak. Allah’ın yardımı sayesinde bu mücadeleden de alnımızın akıyla çıkacağımızdan şüphe duymuyorum. dedi.

Konuşmasının büyük bölümünde Suriyeli sığınmacılara değinen Erdoğan’ın Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yapmasına karşın sürdürdüğü askeri politikalar tüm kamuoyunda işgalci bir pozisyon olarak değerlendirilmektedir. Afrin, El-Bab gibi bölgelerde hem askeri varlığı, hem de siyasal yönetim olarak gölge valiler ataması işgalci durumunu pekiştirmektedir. Şimdi de güvenli bölge adında yürüttüğü girişimler ve Kuzey Suriye halklarına yönelik açık tehditleri ve TOKİ hamlesi sömürgeciliğin yeni bir ifade biçimi olarak anlaşılmaktadır.

İstismara uğrayan ve suça sürüklenen çocuk sayısı arttı..!

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin hazırladığı rapora göre , ayrımcılığa maruz kalan, istismar edilen, öldürülen, …