Anasayfa / Dünyadan / Fransa savaş açtı: Radikal İslami dernekler kapatılıyor, yüzlerce kişiye sınırdışı..!

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, geçen hafta bir öğretmenin başı kesilerek öldürülmesinin ardından radikal İslamcılara yönelik başlatılan geniş çaplı operasyonların süreceğini ve çok sayıda Müslüman derneğin kapatılacağını açıkladı.

Gerald Darmanin, internet üzerinden şiddet çağrısı ve nefret söylemi yapıldığı gerekçesiyle 80’e yakın soruşturma başlatıldığını belirtti ve radikal görüşleriyle bilinen bazı Müslüman derneklerini kapatmayı planladıklarını söyledi.

Euronews’in haberine göre Fransız bakan, Samuel Paty isimli tarih öğretmenin başı kesilerek öldürülmesiyle bağlantılı olarak operasyonlarında sürdüğünü duyurdu. Öğretmeni öldüren Çeçen kökenli genç, polis operasyonunda öldürülmüştü.

Fransız bakan, Europe-1 radyo kanalına yaptığı açıklamada, “Onlarca şüphelinin yakalanması için bugün başlatılan polis operasyonları sürecek” dedi.

Radikal İslamcı derneklere yakın takip

Radikal görüşlü Müslüman derneklerinin yakın takibe alınacağını belirten Darmain, yaklaşık 50 derneğinin aranacağını “İslam Karşıtlığıyla Mücadele Kolektifi” ve “Baraka City” isimli sivil toplum örgütü de içinde olmak üzere bazı derneklerin kapatılmasının gündemde olduğunu duyurdu.

Darmain, “Devletten hem maddi destek alıp vergi indirimi kolaylığı sağlayan ve Cumhuriyet düşmanlığı yapan dernek ve kuruluşları kapatmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Bu arada Fransız hükümetinin operasyonlarla birlikte, yakından takibe alınan 231 yabancıyı sınır dışı etmek için hazırlandığı bildirildi.

Cesedi başı kesik halde bulunan öğretmenin ölümüyle ilgili olarak geçen hafta 9 kişinin gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında, öğretmenin öğrencilerinden birinin babası ve polis tarafından vurularak öldürülen kişinin 6 aile üyesi bulunuyor.

Etcavüz

Tecavüzcü profesöre yargıdan koruma..!

Sahibi olduğu veterinerlik kliniğinde hekime cinsel saldırıda bulunan ve tutuksuz yargılanmaya devam eden Hasan Bilgili hakkında sosyal medya paylaşımı yapanlara soruşturma ve davalar açılıyor.

Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde profesör olan Hasan Bilgili, sahibi olduğu hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekime tecavüz suçundan tutuklanmış, ilk duruşmada serbest bırakılmıştı. Bilgili hakkındaki yargı süreci tutuksuz olarak devam ederken, mahkemeler Bilgili’ye koruma zırhı örmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Hasan Bilgili hakkında sosyal medya paylaşımı yapanlara soruşturma ve davalar açılıyor. Bunun bir örneği de Ankara’da yaşandı. Buse V.’nin Hasan Bilgili’ye tepki gösterdiği sosyal medya paylaşımına, Bilgili tarafından Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığına “hakaret” iddiası suç duyurusunda bulunuldu. Ankara’da görülen davada Buse V. hakkında 1740 lira adli para cezası ile hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararı verildi. Buse V. sosyal medyada yaptığı paylaşımda, kendisi gibi 100’e yakın kişi hakkında da benzeri iddialar ile dava açıldığını duyururken “Tecavüzcüerin peşini bırakmayacağız” dedi.

AKP’nin Şeriatçı Paralı askerleri şimdide Ermenistandamı?

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin Azerbaycan’a silah yardımı yaptığı ve cihatçı milislerin Suriye’den Azerbaycan’a gönderildiğine …