Anasayfa / Dünyadan / Fransa’da şeriatçılar bir öğretmenin kafasını kesti…!

Fransa’da şeriatçılar bir öğretmenin kafasını kesti…!

Fransa’nın başkenti Paris’te bir öğretmen başı kesilerek öldürüldü. Polis, kaçan ve teslim olmayı reddeden saldırganı vurdu. Öldürülen saldırganın öğretmenin başını bıçakla kestiği ve polisleri de tehdit ettiği bildiriliyor.

Cuma gecesi bir açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bunun “İslamcı bir terör saldırısı” olduğunu söyledi.

Macron, öğretmenin ifade özgürlüğünü öğrettiği için öldürüldüğünü belirtti ve “Kazanamayacaklar… Harekete geçeceğiz” dedi.

Paris’in kuzeybatısındaki Conflans-Sainte-Honorine banliyösünde bir okul yakınında öldürülen öğretmenin, öğrencilerine Muhammed Peygamber’in karikatürlerini gösterdiği belirtiliyor

Fransız Le Monde gazetesine göre öldürülen tarih ve coğrafya öğretmeni, sınıfta öğrencilerine Muhammed Peygamber’in karikatürleri üzerinden ifade özgürlüğünden bahsediyordu.

Cuma günü yerel saatle 17.00 civarında düzenlenen saldırıyla ilgili olarak “terör soruşturması” başlatıldı.

Polis, Conflans-Sainte-Honorine ve yakınındaki Eragny bölgelerinden uzak durulması çağrısı yaptı.

ÖĞRETMEN KİMDİ?

Le Monde gazetesine göre maktul tarih ve coğrafya öğretmeniydi. Derslerinde ifade özgürlüğü konusunu, Muhammed Peygamber karikatürlerinin yayınlanması örneğiyle işlemişti.

Öğretmen, bu karikatürleri görmek istemeyen Müslüman öğrencilerin o sırada sınıftan çıkabileceğini söylemişti

Ay başında bazı Müslüman veliler, öğretmenin karikatürleri kullanmasını okul yönetimine şikayet etmişti.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan Nordine Chaouadi adlı bir veli, “Oğlumun anlattığına göre süper iyi, sıcak kanlı ve nazik biriydi” dedi.

Karikatürleri yayınladığı için IŞİD tarafından saldırıya uğrayan Charlie Hebdo dergisi de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Tahammülsüzlük yeni bir eşiğe ulaştı ve ülkemizde uyguladığı terör sonlanacak gibi gözükmüyor” ifadelerini kullandı.

BBC Paris Muhabiri Hugh Schofield Fransız halkının, bir öğretmenin görevini yapması nedeniyle böylesine vahşice öldürülmesinin şokunu yaşadığını aktarıyor.

AKP’nin Şeriatçı Paralı askerleri şimdide Ermenistandamı?

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye’nin Azerbaycan’a silah yardımı yaptığı ve cihatçı milislerin Suriye’den Azerbaycan’a gönderildiğine …