Anasayfa / Genel / Grup Yorum Üyesi 288.Gündür Ölüm Orucu Direnişini Sürdüren Helin Bölek ölümsüzler ordusuna katıldı..!

Faşist saray rejiminin faşist baskı , saldırı ve tutuklama terörünün son bulması hedefiyle 288.gündür ölüm orucunu sürdüren Grup Yorum üyesi Helin Bölek bugün yaşama veda etti.

Hatırlanacağı üzere Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, maruz kaldıkları konser yasaklarının kaldırılması, cezaevindeki üyelerinin tahliye edilmesi, haklarında çıkarılan yakalama kararlarının son verilmesi ve çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması talepleriyle açlık grevine başlamış, ardından eylemlerine ölüm orucuna çevirmişti.

19 Ocak’tan beri ölüm orucunda olan Helin Bölek, Sarıyer’de İbrahim Gökçek’le kaldıkları evde eylemlerinin 288. gününde yaşamını yitirdi.

Bölek ve Gökçek, 11 Mart’ta polis zoruyla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış, tıbbi müdahaleye izin vermemeleri üzerine eylemlerini sürdürdükleri eve geri getirilmişti.

İçişleri Bakanlığı, ölüm orucunu bırakmaları halinde talepler konusunda görüşebileceklerini açıklamıştı. Ama Grup Yorum direnişçileri içişleri bakanlığının bu önerisini kabul etmemişlerdi.

Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi, “Gece uyku uyuyamıyor çünkü sinir uçları iltihaplandı, çok acı çektiği için uyku diye bir şey yok. Kızımın yeniden türkü söylemesini çok istiyorum. Çocuğumun ölmesini istemiyorum. O pırıl pırıl insanları sahnede görmek istemez misiniz? O yüzden rica ediyorum, konuşmamı duyan herkes bir şeyler yapsın ama hızlı yapsın” açıklamasını yapmıştı.

Helin Bölekin katili , Grup Yorumun demokratik taleplerinin kabul etmeyen ve emekçileri faşist baskı ve zulümle korku imparatorluğuna teslim almaya çalışan Faşist dinci Saray rejimidir.

Helin Bölek Ölümsüzdür..!

Grup Yoruma Özgürlük..!

Devrimciler Ölür Devrim Davası sürer..!

Faşizmi Döktüği Kanda Boğacağız..!