Anasayfa / Özgür Kadın / Hakkında soruşturma başlatılan hakim: “Benim hayatımda biat kültürü olmaz”..!

Hakkında soruşturma başlatılan hakim: “Benim hayatımda biat kültürü olmaz”..!

Yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için sosyal medya hesabından üzüntülerini paylaştığı için hakkında soruşturma başlatılan Karşıyaka Hakimi ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Ayşe Sarısu Pehlivan, “Acıyı anlayacak, vicdanlı biriyim” dedi.

Cumhuriyet’in haberine göre; Gökçek’in yaşamını yitirmesinin ardından üzüntüsünü dile getiren ve hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından soruşturma başlatılan Pehlivan, “Bir insanın bedeninin her geçen gün eridiğini ve öldüğünü sosyal medyada gördüm ve insani olarak üzüldüm. Acıyı anlayacak, vicdanlı biriyim. Benim hayatımda biat kültürü olmaz” dedi.

“Milyonlarca insan onları dinlerdi”

Bir insanın açlık greviyle ölüme gitmesine üzüldüğünü söyleyen Pehlivan, “Bu insanlar müzikle uğraşan bir grup ve ben üniversite 1. sınıf öğrencisiyken onların konserlerine gittim. Milyonlarca insan onları dinlerdi. Böyle bir insanın kendini ölüme yatırması beni üzdü. Onun terörist mi değil mi o kimliğine hiç bakmadım ve ilgilendirmiyor. Onun üzerinden paylaşım yaptım. Lince maruz kaldım” dedi.

“Benim hayatımda biat kültürü olmaz”

Herkesin özgürce yaşama hakkı olduğunu belirterek, “Ben sadece insan olmak, yaşam hakkı kutsaldır. Demokratik hukuk devletini savunan biriyim. Anayasal çerçevede kuralların işlediği bir Türkiye özlemini duyan bir yargıç oldum ve bunun için mücadele ediyorum. İnsanların beni terörle ilişkilendirmesi tamamen yanlı ve nefret söyleminin sonucu” diye konuştu.

Yargıç sadece kuş, böcek konuşur başka bir şey konuşmaz anlayışının hâkim olduğunu ifade eden Pehlivan, “Özgür yetiştim. Benim hayatımda biat kültürü olmaz. İnsanların iyiliği ve hukuk işlesin diye söylerim. Bu kadar ayrışma olmamalı. Ben hiç makam sever olmadım. Benim tek derdim hukuk oldu. Bunu herkes böyle bilsin” diye konuştu.

İzmir Barosu: Değerli bir hakim, vicdanlı ve aydın bir hukukçudur

İzmir Barosu, İzmir Karşıyaka Hakimi Pehlivan’a soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Barodan yapılan açıklamada, “Ayşe Sarısu Pehlivan, hukukun üstünlüğü, insan hak ve özgürlükleri ve yargının bağımsızlığı için yıllardır tüm gücüyle çalışan değerli bir hakim, vicdanlı ve aydın bir hukukçudur. Kendi görüşü dışındaki her sözü terör propagandası olarak yaftalayan, her geçen gün yurttaşlar arasındaki öfkeyi bileyen, sahte düşmanlar yaratarak sanal bir gerginlikten beslenen bu anlayışı reddediyoruz” denildi.

Pandemi sürecinde kadına şiddet yüzde 27,8 arttı..!

Sosyo Politik Saha Araştırması Merkezi, 3-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği “Covid-19 Kadının Etkilenimi ile Kadın …