Anasayfa / Genel / HDP vekillerinin yürüyüşüne polis engeli: Tecridin fotoğrafı budur!
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 70

HDP vekillerinin yürüyüşüne polis engeli: Tecridin fotoğrafı budur!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile milletvekillerinin, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in başlattığı ve 96. gününe giren açlık grevine destek için İstiklal Caddesi’nde yapmak istediği yürüyüşe polis izin vermedi.

Taksim Hill Otel’de saat 11.00’de biraraya gelen vekiller daha sonra otelden İstiklal Caddesi’ne yürümek istedi.

Polisin yürüyüşe izin vermemesi üstüne Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar ile polis yöneticileri arasında uzun süren tartışma yaşandı.

Polis yetkilileri İstiklal Caddesi’nde Ağustos ayından bu yana hiçbir yürüyüşe izin verilmediğini belirterek, “Size izin verirsem önceden yürümek isteyenlere haksızlık yapmış olurum, bundan sonra da tüm yürümek isteyenlere izin vermem gerekir” dedi.

Bunun üstüne grup Gümüşsuyu istikametinde yürümek istedi ama yine polis engeliyle karşılaştı.

Grubun Taksim anıtı yönünde yürümek istemesi üzerine polis yeniden barikat oluşturdu.

Polisin barikatı kaldırmaması üstüne Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli basın açıklamasını otel önünde gerçekleştirdiler.

Soylu “Sizi yürüten adam değildir” demişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada milletvekillerinin yürüyüşüne izin verilmeyeceğini söylemişti:

“Şimdi ‘Apo’ içeride diye, güya milletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir.”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise “Yürüyüşler yapılacak” dedi.

Kürt aydın ve sanatçılardan ulusal birlik için çağrı..!

Almanya’nın Köln kentinde bir araya gelen Kürt sanatçılar ve aydınlar, ulusal birliği tartıştılar. Başta Türk …