Anasayfa / Haberler / HDP’den çağrı: Newroz’u 20 Mart’ta evlerimizde birlikte kutlayalım..!

HDP’den çağrı: Newroz’u 20 Mart’ta evlerimizde birlikte kutlayalım..!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Newroz Koordinasyonu, koronavirüs nedeniyle iptal edilen Newroz’u, halkın katılımı ile evlerinden çıkmadan kutlayabileceği biçimlere ilişkin açıklama yaptı.
Koordinasyonun aldığı karar üzerine, Newroz 20 Mart’ta saat 21.00’da kutlanacak. (Havanın kararma durumuna göre 20.00’de.)
Koordinasyon tarafından HDP il ve ilçe örgütlerine gönderilen genelgede halka, evlerinin balkonlarına, camlarına çıkarak cep telefonlarının ışığı, el feneri ve çakmaklarını yakarak, türküler söyleyerek Newroz’u birlikte kutlama çağrısı yapılması istendi.
Yapılan kutlamaların #NEWROZHERYERDE hashtagi ile sosyal medya hesaplarından paylaşılması yönünde çağrı yapıldı.

Cumartesi Anneleri, 802’nci eyleminde Gazeteci Ferhat Tepenin Akibetini Sordu..!

Cumartesi Anneleri, 27 yıl önce gözaltına alınarak kaybedilen ve daha sonra cenazesi bulunan Özgür Gündem …