Anasayfa / İşçi-Memur / İşçiler: Önlem alınmazsa işi durduracağız..!

İşçiler: Önlem alınmazsa işi durduracağız..!

Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubesi temsilciler toplantısında konuşan işçiler, koronavirüse karşı alınması gereken önlemlerin yetersiz olduğunu belirterek, tedbirler arttırılmadığı takdirde işi durdurma kararı aldıklarını söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubesi Temsilciler Kurulu toplantı düzenleyerek işçilerle bir araya geldi. Sendikaya üye olan işçilerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, çalışma alanlarında koronavirüse ilişkin önemlerin yetersiz olduğu kaydetti. İşçiler, çalıştıkları alanlarda koronavirüsüne karşı gerekli önlemler alınmazsa, perşembe günü işi durduracaklarını söyledi.

SENDİKA KRİZ MASASI OLUŞTURDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlar için önlem almasını talep eden işçiler, maske, eldiven, koruyucu malzeme ve önemlerin yetersiz olduğunu dile getirdi. Genel-İş İzmir 2 No’lu Şubesi yöneticileri işçilerle beraber ortak karar alarak, 19 Mart’ta kadar gerekli önlemler alınmazsa işe çıkmama kararı aldı. Sendika ayrıca bir kriz masası oluşturacağını duyurdu.

DİSK, göçmen ve mülteci işçilere yönelik ırkçılığa ve güvencesizliğe karşı açıklama yaptı…!

20 Haziran’ın Dünya Mülteciler Günü olduğunu hatırlatan DİSK Yönetim Kurulu, göçmen ve mülteci işçilere yönelik …