Anasayfa / Genel / İşsiz, aç ve yoksul emekçilerin kapısına bayram uğramıyor..!

İşsiz, aç ve yoksul emekçilerin kapısına bayram uğramıyor..!

Herkesin eşit olduğu ve aç-açıkta kalmadığı Türkiye yalanıyla TV’lerde yalan üzerine yalan söyleyen Erdoğan ve tayfası , enflasyonun sofradaki ekmeğini küçülten emekçilere Ayasofya ile doymayı,Libya-Suriye ile Mutlu mesut bayram geçirmeyi salık veriyor.

Neki yaşamın gerçekliği Sarayın çizmiş olduğu pembe tablonun hiçte gerçek olmadığını gösteriyor. Açlık sınırının asgari ücreti aştığı, işşizliğin tavan yaptığı ve sadakalarla halkın terbiye edilip sisteme bağlanmaya çalışıldığı koşullarda bayramın yoksulun yanına uğramadığını gösteriyor. Nitekim son 6 aylık süreçte artan fahiş fiyatlar ve enflasyon nedeniyle emekçilerin sofrasından lokması en az yüzde 45 azaldı. 2 milyon çalışan bu bayramda aileleri birlikte açlığa terk edilmiştir.

Pandemiyi bahane eden Saray iktidarı “Ücretsiz izin uygulaması ! ile günlük 39 TL aylık bin 177 TL’ye mahkum edilen en az 2 milyon emekçi bu bayramda aileleri ile birlikte açlığın derin çukuruna itilmiştir.

Dur durak bilmene zamlarla emekçiler “Allaha şükrederek” var olanla yetinmeleri ve seslerini çıkarmamaları salık verilmiştir. Bir yandan faşist baskı ve yasaklar,öte yandan işsizlik ve yoksulluk emekçilere bayramı zehir etmiştir.

Veriler Erdoğan ve şürekasının çizdiği tozpembe tabonun gerçekçi olmadığını gösteriyor. Yılda bir kez tenceresine et girmesi hayalliyle yaşayan emekçiler yoksulluktan ve pahalılıktan dolayı eti yalnızca kasapların vitrininde görmektedir. Veriler 2019 yılının temmuz ayına göre asgari ücretli; 20 kilo bulgurda, 250 kilo makarnada, 4 kilo ette, 22 kilo tavukta, 250 paket sütte, 7 kavanoz salça kaybederken, Asgari ücretliye günde 39 tL aylık emeklilere verilen 1000 TL bayram ikramiyesi ile el yakan gıda ürünlerde bayram sofrası için alım gücü alabildiğine düşmüş ve emekçilerin- emeklilerin sofralarından 23 kilo pirinç, 84 kilo bulgur, 208 kilo makarna, 5 kilo et, 15 kavanoz salça, 8 kg zeytin ve 10 paket çay eksilmiştir.

Parası olan zenginin bayram kutlaması yaptığı Türkiye gerçeğinde emekçilerin insanca yaşaması ve bayramı bayram tadında özgürce kutlayabilmesi için yaşamı emekçilere her bakımdan zindan eden faşist dinci halk düşmanı Saray iktidarının yıkılması için, örgütlenip kavgaya atılması ve kendi kaderini kendi eline alması gerekiyor. Aksi halde emekçiler için bayramlar acı, gözyaşı ve yoksulluk olmaktan öteye gitmeyecektir.

Rize’de ücretlerine el konulan ve haklarını isteyen Diyarbakırlı işçilere saldırı.!

Geçtiğimiz günlerde Rize’de 2 No’lu Ardeşen Nakliyeciler Kooperatifi’nde stok ve müba işlerinde çalışmak üzere Diyarbakır’dan …