Anasayfa / Özgür Kadın / Kadınlar ölüyor, erkekler ‘iyi hal’ alıyor..!

Kadınlar ölüyor, erkekler ‘iyi hal’ alıyor..!

Kız kardeşine bir hafta boyunca pense, tahta ve plastik sopalarla işkence eden, vücuduna su döküp, elektrik vererek öldüren Kasım Demirtaş Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nden iyi hal indirimi aldı.

Batman, faili meçhul cinayetler ve kadın intiharlarıyla öne çıkan bir il . Batmanlı kadınların baskılardan kurtulmak için kendi hayatlarına son vermeleri, Müjan Halis’in “Batman’da Kadınlar Ölüyor” kitabına da konu olmuştu.

Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Kasım Demirtaş’a, kız kardeşi Amine Demirtaş’ı “eziyet çektirerek kardeşi kasten öldürme” suçundan daha ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası vermişti.

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu indirim kararına karşı Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne istinaf başvurusu yaptı.

Yapılan otopside, Amine Demirtaş’ın sırt ve kalçasında yaygın şekilde sopa darbelerine bağlı bir haftalık yaralar, kabuk tutmuş yara izleri, kol kemiklerinde kırık, göğüste yara sıyrıkları, sol diz ve bacağında kemiğe kadar uzanan kesikler, alın bölgesinde yaralanma ve yırtık tespit edilmişti.

Diğer kardeş C.D., “ağabeyi Kasım’ın, Amine’nin başka erkeklerle görüştüğünü öne sürüp, telefon ve şifresini istediği, ablasının vermemesi üzerine de tahta sopa ile onu dövdüğünü” söylemişti.

C.D. babasının bu sırada ağabeyine, “kız kardeşinin kafasına vurmaması,” annesinin ise “fazla dövmemesi” için Kasım’ı uyardığını söylemişti. Anne ve baba davada beraat etti.

Adli Tıp raporunda, Amine’nin vücudunda “beden travmasına bağlı yumuşak doku zedelenmesi, iki kolunun önlerinde kırıklar ve beyin kanaması” tespit edilmiş; ölümünün vücuduna elektrik verilmesinden kaynaklandığı belirtilmişti.

Urfa’da ise Hakkı Varlık, bir süre önce eşinden boşanan kızı Belkıs Varlık’ı önce yaraladı; daha sonra kaçtığı çatıda yakalayıp eşarpla boğazını sıkarak öldürdü.

Hakkı Varlık, cinayetin ardından 155 Polis İmdat’ı arayarak kendini ihbar etti.

AKPnin Kadın Düşmanı Politikaları Kadınları her gün daha fazla iş hayatının dışına itiliyor..!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Ağustos 2017 verilerine göre, 2 milyon 260 bin kadın ne eğitimde ne …