Anasayfa / Haberler / Kapitalizmin Yüz Karası; 3 yaşındaki Mohamed sınırı geçerken donarak öldü..!

Kapitalizmin Yüz Karası; 3 yaşındaki Mohamed sınırı geçerken donarak öldü..!

Savaş, yoksulluk, devletlerin baskıları nedeniyle göç yollarına düşen mültecilerden yine acı haber geldi. 3 yaşındaki Gineli Mohamed, donarak yaşamını yitirdi.

İran sınırından kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yapan Gineli gruptan 3 yaşındaki Mohamed Koumabassa, annesi 27 yaşındaki Fotoumata Koumabassa’nın sırtında Karasu Çayı’nı geçerken ıslandıktan sonra donarak hayatını kaybetti.

DHA’nın haberine göre olay, 23 Kasım’da Iğdır’ın Aralık ilçesindeki Türkiye-İran sınırında meydana geldi. Sınır duvar inşaatında çalışan kamyon şoförü jandarmayı arayarak arazide mülteciler olduğunu ihbar etti.

Olay yerine giden jandarma, Fotoumata Koumabassa ve sırtındaki oğlu Mohamed Koumabassa ile birlikte toplam 6 kişiyi Aralık İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirdi.

Soğuktan titreyen mültecilerden 3 yaşındaki Mohamed’in aşırı soğuğa yenik düşürek yaşamını yitirdiği belirlendi. Mohamed’in Karasu Çayı’ndan geçerken ıslandığı, havanın çok soğuk olması nedeniyle donarak hayatını kaybettiği bildirildi. Küçük Mohamed’in cansız bedeni Erzurum Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Acılı anne Fotoumata Koumabassa de ölen bebeği ile birlikte Erzurum’a gönderildi. Diğer mülteciler ise Iğdır İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.

Batı Afrika ülkesi Gine vatandaşı olan Mohamed Koumabassa’ın kesin ölüm nedeni otopsi sonrası belirlenecek.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aylan bebek ile Myanmar’da kendilerine yönelik şiddetten kaçan 16 aylık Rohingyalı Muhammed bebeğin cansız bedenleri kıyıya vurmuştu. Her iki olayda da mültecilik sorunu bir süre gündemde kendine yer bulabilmişti.

15 Temmuz sonrası kurulan silahlı grup HÖH dernek kurdu..!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ortaya çıkan ve kendilerine Halk Özel Harekatı adını veren silahlı …