Anasayfa / Özgür Kadın / KESK 8 Mart afişini yarışma ile belirledi..!

KESK 8 Mart afişini yarışma ile belirledi..!

KESK, 2020 yılı 8 Mart afiş yarışması sonucu seçilen ilk üç kişiye ödüllerini verdi.KESK, bugüne kadar yayımladığı 8 Mart afişlerini Mülkiyeliler Birliği Kültür Merkezi Sergi Salonunda sergileyerek bu yılın seçilen ilk üç afişine ödül verdi. “Doğa Benim, Üreten Benim, Emek Benim, Yaşam Benim, Ben Kadınım” temasıyla yarışmayla belirlenen 2020 yılı 8 Mart ödüllerini Selma Nesibe Baloğlu, Gonca Ocakçı ile Şeyma Çetmen ve Yağmur Kaya aldı.

‘ÖRGÜTLENMEYİ BEKLEYEN YAŞAMA TALİBİZ’

Gerçekleşen sergide ve ödül töreninde açılış konuşmasını yapan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, hazırlanan afişlerin hepsinin kadınların gündemine ışık tuttuğunu söyleyerek “Kadınlar dünyada umudu yaratan yerde duruyor. Biz ise bu umudu sokaklarda, meydanlarda büyütmeye devam edeceğiz. Örgütlenmeyi bekleyen bir yaşam var ve biz buna talibiz. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

‘İLK ÜÇ FİNALİSTE ÖDÜL VERİLDİ’

Birincilik ödülünü Selma Nesibe Baloğlu aldı. Baloğlu’nun afişi KESK’in 2020 yılı 8 Mart afişi olarak kullanılacak, Baloğlu’na ödülü KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar verdi. İkincilik ödülünü alan Gonca Ocakçı’ya ödülünü KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy verdi. Üçüncülük ödülünü ise Şeyma Çetmen ve Yağmur Kaya aldı. İzmir’de öğrenci olan genç kadınlar törene katılamazken yerlerine ödülü Hatice Erbay aldı.8 Mart 2020 afiş yarışmasına katılan finalistlerin eserleri ve 2002’den bu yana KESK’in kullandığı 8 Mart afişleri 24-25-26 Şubat tarihleri arasında Mülkiyeliler Birliğinde sergilenecek.

Kızının mezarına saldırı olmasın diye nöbette bir anne..!

Kızı Sevda Serinyel’in mezarının askerler tarafından tahrip edilmesine karşı mezar başında nöbette olduğunu söyleyen Hakife …