Anasayfa / Gençlik Yıldızı / Mehmet Kocadağ ve Hayrebet Honca Ölümsüzdür..!

Mehmet Kocadağ ve Hayrebet Honca Ölümsüzdür..!

Mehmet Kocadağ ve Hayrebet Honca Ölümsüzdür..!Çıkagelirsinizsarsılırızcehennem mezarlarda depremlerleçıkagelirsinizaralanır gecenin perdesifirari düğünler kurulur ellerimizeçıkagelirsinizsavrulur harmani acılarınokyanuslar doluşur gönlümüzeçıka gelirsinizhalay tadı gözlerinizlesesimizi sunarız sizeMehmet Kocadağ: 1950-2 Mayıs 1976, 1950 yılında, Muş’un Varto ilçesi, Çobandağı (Gestemert) köyünde doğdu. Okuduğu Van Alpaslan Öğretmen Okulu’ndan devrimci ve Kürt olduğu için atıldı. Yaşamını kazanmak için istanbul’a giderek işçilik yaptı. Çalıştığı işyerlerinde sömürüye karşı, devrimci ve sendikal müadelelere katıldı.1 Mayıs 1976’da, işçi sınıfının bayramına katıldıktan sonra evine dönmedi. 2 Mayısta kontr-gerillaca bıçaklanmış ve boğazı kesilmiş cesedi Kasımpaşada bulundu.Yüreği TKP/ML Hareketi’nin düşünceleriye atan yiğit bir komünistti.Hayrabet Honca: Halkın Birliği dergisinin ilk yazı işleri müdürü olan Hayrabet Honca 1957, Sivas-Gemerek doğdu. 1969-1975 yılları arasında S.H.Tıbrevank’ta okudu. İleriki yıllarda TKP/ML Hareketi saflarında politik çalışmalarda bulundu, çok aktif ve göze çarpan bir militandı. 1978 Ağustos ayında hareket saflarında yaşanan ayrışmada TKP/ML Yeniden İnşa Örgütünde yer aldı. 29 Nisan 1980 günü Kayseri’de faşistler tarafından vuruldu. Ve 1 Mayıs 1980 günü ölümsüzleşti. Saygıyla anıyoruz.

Diyarbakır’da karantina sürecinde 50 çocuk istismara uğradı..!

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi, kentte çocuklara karşı işlenen cinsel suçlarda mağdur çocuk için yapılan …