Anasayfa / Genel / ÖLÜM ORUCUNDAKİ GRUP YORUM ÜYELERİ: BAKANLIĞA GÜVENMİYORUZ ÖLÜM ORUCUNU BIRAKMAYACAĞIZ..!

Bütün üyeleri tutuklanan ve faaliyetleri büyük bir oranda engellenen Grup üyeleri kendilerine dönük başlatılan kriminalizeyi kabul etmeyeceklerini belirterek, tepki olarak ölüm orucu başlattı. “Konser yasaklarının kaldırılması, kırmızı bültenle aranan üyelerinin listelerden çıkartılması ve İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması” talepleriyle ölüm orucuna başlayan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in durumları gün geçtikçe kötüleşiyor. Sarıyer’deki Direniş Evi’nde eyleminin 285’inci gününe giren Bölek ile 288 gündür ölüm orucunda olan Gökçek için insan hakları savunucuları geçti.

İçişleri Bakanlığı’nın ölüm oruçlarını bitirmelerinden sonra taleplerinin değerlendirmeye alınacağını dile getirmesine tepki gösteren Grup yorum üyesi Seher Adıgüzel, “Bakanlığa güvenmiyoruz. Talepler karşılanmadan ölüm orucunu bırakmayacağız” dedi.

“Konser yasaklarının kaldırılması, kırmızı bültenle aranan üyelerinin listelerden çıkartılması ve İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması” talepleriyle ölüm orucuna başlayan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in durumları gün geçtikçe kötüleşiyor. Sarıyer’deki Direniş Evi’nde eyleminin 285’inci gününe giren Bölek ile 288 gündür ölüm orucunda olan Gökçek için insan hakları savunucuları geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bakanlık, ölüm oruçlarını bitirmelerinden sonra taleplerinin değerlendirmeye alınacağını iletti.

‘TALEPLER KARŞILANANA KADAR DEVAM’

Bakanlığın bu yaklaşımına tepki gösteren Grup Yorum üyesi Seher Adıgüzel, bu yaklaşımı kabul etmediklerini söyledi. Bakanlığın sözlerine güvenmediklerinin de altını çizen Adıgüzel, “Biz Pir Sultan gibi ‘dönen dönsün ben dönmezem yolundan’ diyenlerin yolundan, alnımızın akı ile yürümeye devam ediyoruz. Ölüm orucumuzu zafere kadar devam ettireceğiz. Taleplerimiz karşılansın o zaman ölüm orucunu bitiririz” ifadelerini kullandı.

39 KİLOYA DÜŞTÜ

Üyelerinin sağlık durumları hakkında bilgiler veren Adıgüzel, Gökçek’in 41 kiloya düştüğünü söyledi. Kılcal damarlarının çatlamasından dolayı vücudunda çeşitli yaraların da oluştuğunu sözlerine ekleyen Adıgüzel, Bölek’in ise 39 kiloya kadar düştüğünü söyledi. Bölek’in ayaklarında ödem bulunduğunu ifada eden Adıgüzel, halsizlik, yorgunluk ve kusmaların yaşandığını söyledi.

UMUDUN ŞARKISI

Adıgüzel, son olarak “Şarkı söylemek için ölünür mü?” diyenlere, “Umudun ve bir ulusun şarkıları ise ölünür” şeklinde cevap verdiklerini söyledi.

HDP 9 maddelik tutum belgesi açıkladı: “Hep birlikte demokratik bir geleceğe”..!

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partilerinin yeni döneme ilişkin strateji hattını …