Anasayfa / İşçi-Memur / PETLAS’ta işçi kazandı: Atılanlar geri alınacak..!

PETLAS’ta işçi kazandı: Atılanlar geri alınacak..!

Kırşehir’de kurulu PETLAS işletmesinde DİSK’e bağlı Nakliyat-İş sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin yaptığı direniş başarılı oldu. PETLAS yöneticileriyle yapılan görüşme sonrası işçilerin işbaşı yapacağı, sendikal haklarına saygı duyulacağı, işten atıldıkları süre boyunca ödenmeyen ücretlerinin ödeneceği belirtildi.

Üretim bölümünde Petrol-İş’in örgütlü olduğu PETLAS’ta depo bölümünde çalışan işçiler, iş kolu farklı olduğu gerekçesiyle üye yapılmadı. Kötü koşullarda, düşük ücretle çalışmayı reddeden depo işçileri, DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye oldu.

İşten atmalar üzerine Kırşehir Meydanı’nda ve fabrika önünde direnişi sürdüren işçiler kazandı. Kırşehir Meydanı’nda işten atılan 47 işçi için imza kampanyası başlatan PETLAS işçileri, yapılan görüşmelerde; işten atıldığı süredeki ücretlerin ödeneceği, işçilerin işbaşı yapacağı ve sendikal hakkına işverenin saygı duyacağı belirtildi.

İşsizlik Fonu İşsize Değil Patrona Destek Olarak Gidiyor..!

Kendi isteği dışında işsiz kalanlara belirli bir süre gelir desteği sağlamak amacıyla 1999 yılında oluşturulan …