Anasayfa / Politika-Haber / Saim Yılmaz: Erhan’ı gözlerimin önünde vurdular..!

Saim Yılmaz: Erhan’ı gözlerimin önünde vurdular..!

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kaşkol (Qaşqol) Mahallesi’nde 14 Haziran’da askerler tarafından açılan ateş sonucu 20 yaşındaki Erhan Görür’ün yaşamını yitirdiği olayında ağır yaralanan Saim Yılmaz (25) yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı.

‘Erhan’ı gözlerimin önünde vurdular’

5 gün boyunca Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kalan 4 çocuk babası Yılmaz, dün akşam saatlerinde servise alındı. Halen ifadesine başvurulmayan Yılmaz, Erhan Görür’ün gözlerinin önünde öldürüldüğünü söyledi. Yakalandıktan sonra üzerlerine yakın mesafeden ateş açıldığını iddia eden Yılmaz, yaralıyken askerlerce ölümle tehdit ettiğini dile getirerek, “Saati tam hatırlayamıyorum. Asker bastı. Elimizdeki sigarayı yere bıraktık. Bize vurmaya başladırlar. Silah dipçikleriyle vurmaya başladılar. Durduğumuz halde bize ateş açtılar. Asker beni yaraladıktan sonra, yere yatırdı, koluma bastı. Ben ‘ne yapıyorsun’ diye sorunca, bana ‘sen teröristsin seni öldüreceğim’ dedi. Olay esnasında muhtarı aramasaydım orada ölecektim. Gözümün önünde arkadaşımı vurdular” dedi.

‘Yaralı halde işkence ettiler’

Askerleri gördüklerinde kaçmadıklarını ve askerlerle aralarında 10 metre kadar mesafe olduğunu belirten Yılmaz, askerlerin yaralı halde işkence ettiğini söyledi. Yılmaz, “Ellerimi kaldırdığım zaman beni tutup yerde sürüklediler. Muhtarı aradığım için hakaret ettiler. Erhan’ı vurduklarında yere düştü ondan sonra göremedim. Sadece sesini duyabildim. Silah sesi geldi. Başka bir şey görmedim. Kendi halime düştüm. Benim yaralı koluma basıp bana hakaret etmeye başladılar. Bir asker arkadaşına, ‘Ben bu gece rahat yatacağım çünkü 2 terörist öldürdüm’ dedi. Bu nasıl bir adalet. Hangi kitapta yazıyor?” diyerek, yaşananları anlattı.

‘Elim tutmuyor’

Sağ kolunun sakat kaldığını belirten Yılmaz, “Bana kurşun sıktılar. Silah kontağıyla ve ayaklarıyla yaralı koluma vurdular. Damarlarım zarar gördü. Ayaklarıyla koluma bastıklarında damarlarım sanki patladı. Şu an elim tutmuyor” dedi.

4 koli sigara için!

Sınıra bırakılan sigara paketleri için gittiklerini dile getiren Yılmaz, “Depremden dolayısıyla zarar gördük. Gidip 4 koli sigara getirip geçimimizi sağlıyorduk. Kaç defa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gidip yardım istedim. Gelip inceleme yapacaklardı; ama gelmediler. Ben de mecburen sigara almaya gidiyordum” diye konuştu.

Elazığ

Mesajla 130 işçinin işine son verildi, işçiler fabrika önünde eylem başlattı..!

Elazığ’ın Maden ilçesinde faaliyet yürüten Yıldızlar SSS Holdinge bağlı olan Eti Gümüş A.Ş.’de çalışan 130 işçi, 16 Haziran günü gelen mesajla işten çıkarıldıklarını öğrendi. Daha önce 11 aylık maaşlarının ödenmemesi sebebiyle eylem yapan işçilerin işten atılma nedeni “ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranma” olarak gösterildi. Haberi alan işçilerin  fabrika önünde eylem başlattı. Bunun üzerine Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yıldız, dün sabah saatlerinde işçilerle telefon görüşmesi yaptı.

İşverenden söz

Yıldız’ın, telefonla görüştüğü işçilerden iki gün süre talep ettiği ve işten atılan işçilerin tamamını işe geri alacağı yönünde söz verdiği belirtildi. İşe geri dönmek istemeyen işçilerin tazminatlarını alması için işten çıkarma gerekçesi olarak gösterilen “ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış işten çıkartılmıştır” şeklinde ifadeyi de geri çekeceğini söyleyen Yıldız, eylemle birlikte fabrika önünde bekleyen çevik kuvvet polislerini de çekeceğini kaydetti.

Yıldız’la görüşen işçilerin, fabrika önünden ayrılarak yarın çıkacak karara göre hareket edecekleri belirtildi.

Soner Yalçın’a ‘Yaşar Kemal’ tepkisi: Namuslu bir hayat yaşamış gerçek bir aydınımızdır..!

Türkiye Yazarlar Sendikası, PEN Türkiye tarafından yapılan açıklamada Gazeteci Soner Yalçın’ın Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan 19 …