Anasayfa / Genel / Saray Faşizmi Kürt annelerine tabut ve ölümü reva görüyor..!

Saray Faşizmi Kürt annelerine tabut ve ölümü reva görüyor..!

10 Mayıs anneler günü. Ancak binlerce anne, Türk devletin politikaları nedeniyle evlatlarından ayrı ve bu nedenle Anneler Günü’nü kutlayamıyor. Kuzey Kürdistan’da anneler bugünü nasıl karşılıyor. Hazırladığımız dosya haberle devam ediyoruz.10 Mayıs anneler günü.Kimi anneler bugün gelemeyen ve hiç gelemeceyek olan çocuklarının yolunu gözleyerek, kimi çocuklar ise annelerini bekleyerek karşıladı. 10 Mayıs Türkiye’de anneler günü olamadı. Kadınları eve kapanmış bir kuluçka makinası olarak gören AKP ikidarı bu rolü kabüllenmeyen anneleri katletti ya da o annelerin çocuklarını.Bu yıl zihinlerimize en çok Halise ana kazındı. Kucağında doyamadığı Agid’inin cenazesinin bulunduğu kargo kutusu ile.Devlet kurşunu ile katledilmiş ela gözlü Cemilesinin buz kesmiş cenazesini koynunda yatırdı o gece.Cemile, Emine Ananın anneleri günü kutlamadı ve bundan sonra da kutlamayacak.126 gündür kendisinde haber alınamayan Gülistan Doku’nun annesi Bedriye Doku da kızını geri istiyor.Devletin panzer ile ezdiği Muhammed ve Furkan’ın annesi Nesima Yıldırım 3 yıldır anneler gününü gözyaşları ile karşılıyor.Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi, İbrahim Gökçek’in annesi Tüzün Gökçek ve Mustafa Koçak’ın annesi Zeynep Koçak da devletin ölüm hediye ettiği anneler.“Ben oğlumu merdiven temizleyek büyüttüm, boğazında bir haram lokma geçmedi” diyen Berkin Elvan’ın annesiCeylan Önkol’un annesi, Roboskîli Anneler ve 40 yıldır çocuklarının kemiklerini arayan Cumartesi anneleri.Yıllardır çocuklarını yüzünü göremeyen, yaşayıp yaşamadığını dahi bilmeyen gerilla anneleri.2017 Newrozun’da katledilen Kemal Kurt’un annesi Sincan ana.Kürt analarına kara toprağa sarılmayı reva gören devlet zulmü bununla sınırlı değil.Yerlerde sürüklenen, işkence ile katledilmiş evlatlarının bedenlerini toprağa koyduktan sonra da zulüm sürüyor. Garzan’da olduğu gibi Kürt annelerinin çocuklarının kemikleri mezarlardan çıkarılıyor,Mezarlardan çıkarılamayanların ise mezar taşları balyozlarla parçalanıyor.19 Aralık 2015 tarihinde Silopi’de katledilen Taybet İnan’ın 7 gün sokak ortasında kalan cenazesi ile, Ankara’da Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’u gömüldükten sonra mezarından çıkaranlar “cennet annelerimizin ayağının altındadır” diyor, ama Kürt annelerine yaşarken işkence, ölümden sonra ise zulüm reva görülüyor.

HDP 9 maddelik tutum belgesi açıkladı: “Hep birlikte demokratik bir geleceğe”..!

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partilerinin yeni döneme ilişkin strateji hattını …