Anasayfa / Özgür Kürsü / Saray İktidarının Paramilter Şeriatçı Çeteleri “Milli Ordu” adı altında birleşen ÖSO çetelerinin kirli işgal geçmişi..!

Türkiye’nin desteği ile Suriye’de faaliyet gösteren cihatçı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları bir süre önce Şanlıurfa’da polis gözetiminde yaptıkları bir toplantı ile “Milli Ordu/Ceyşül Vatani” adı altında birleştiklerini duyurmuştu.

ÖSO’nun birleşme kararı Şanlıurfa’daki Nevali Hotel’de düzenlenen toplantıyla açıklanmıştı.

“Milli Ordu”nun sözde “Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanlığı”na bağlı olarak faaliyet göstereceği kaydedilmişti.

“Milli Ordu/Ceyşül Vatani” ismi ile birleşen unsurlar, Türkiye’yi Fırat’ın doğusuna yönelik askeri harekata destek verdiklerini açıklamıştı.

“Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı” olduğunu iddia eden Abdurrahman Mustafa, “En önemli ilkelerinin ülkenin tamamını özgürleştirmek, toprak bütünlüğüne sahip çıkmak olduğunu” savunan Abdurrahman Mustafa, “İdlib, Hama ve kırsal ile sahil bölgeleri başta olmak üzere vatan topraklarını savunmak ve işgal edilmiş her karış vatan toprağını esas sahipleri olan Suriye halkına geri vermek için ne gerekiyorsa yapacağız” demişti.

Cihatçı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO),TSK’nın Zeytindalı Harekatı kapsamında TSK ile birlikte hareket etmişti

Türkiye’nin desteği ile “Milli Ordu” adı altında birleşen ÖSO unsurları, Suriye’de sivil halka yönelik giriştikleri vahşi katliamlar ve işgal edilen bölgelerde yaptıkları yağmalarla biliniyor.

ÖSO’nun işgal geçmişi: Yağma, katliam, vahşet

ÖSO’nun Halep Askeri Konseyi lideri Abdulcabbar el-Okaydi, ÖSO ile IŞİD arasındaki bağı çarpıcı ifadelerle ortaya koymuş, IŞİD’in “yanlış davranışlarının” şahsi ve münfetit olduğunu ileri sürerek “Çalışan her yerde hatalar olur” ifadelerini kullanmıştı.

Bir gazetecinin “IŞİD ile ilişkileriniz nasıl?” sorusuna yanıt veren Okaydi, “İyi. Bizim IŞİD kardeşlerimizle aramız iyidir” ifadelerini kullanarak “O kardeşlerimizle meseleleri çözmek için neredeyse her gün görüşüyorum” demişti.

Yağma ve insan kaçırma

ÖSO’cu çeteler, TSK ile birlikte Afrin kent merkezini ele geçirmesinin ardından şehri yağmalamaya çalışmış, Türkiyeli yetkililer de olayı doğrulamış, bir daha böyle “olayların” yaşanmayacağını belirtmiş fakat ÖSO unsurları yağmalarına devam etmişti.

TSK ve ÖSO’nun, “Zeytin Dalı” operasyonu kapsamında girdiği Afrin’de ÖSO çeteleri , ÖSO’nun iki sivil vatandaşı kaçırdığı ve serbest bırakılmaları karşılığında 500 dolar istendiği ortaya çıkmıştı.

Çocuklara, kadınlara ve Alevilere işkence

ÖSO grupları, Kadın Savunma Birlikleri’nden (YPJ) Barin Kobani isimli kişinin cenazesini parçalayıp kameraya çekti. “Muhaliflere” yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ilk olarak gövdesinde kesikler olan bir kadının cenazesinin video görüntüsünü paylaşmış, Gözlemevi, YPJ’li kadının Bülbül (Bilbile) bölgesinin Kurna (Qurna) köyünde öldürüldüğünü bildirmişti.

ÖSO’nun bir dönem bünyesinde barındırdığı Faruk Tugayı’na bağlı askerler Humus’ta bir Suriye askerini öldürdükten sonra ciğerini yemiş, görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

“Nureddin Zenki Tugayları” isimli çete 2016 yılında Halep’in Hanzarad Kampı’nda 12 yaşındaki bir Filistinli çocuğu “Esad’ın askeri” olduğu gerekçesi öldürerek kafasını kesmiş ve görüntüleri yine sosyal medya hesaplarından yayınlamışlardı.

ÖSO komutanı, IŞİD-ÖSO bağını ortaya serdi: IŞİD kardeşlerimizle aramız iyidir

TSK’nın desteklediği ÖSO’cular Afrin’de YPJ üyesinin cenazesini parçalayıp kameraya çekti

Afrin’in işgaline katılan ÖSO’culara vaat edilenler ortaya çıktı: Vatandaşlık, para, ev

Afrin’deki ‘yağma’, ÖSO tarafından da doğrulandı

ÖSO, Afrin’de sivilleri kaçırıp fidye istiyor.

Zindanlarda Hak İhlalleri ve İşkence Artarak Sürüyor..!

Türkiye cezaevlerinde siyasi tutsaklara yönelik faşist baskı ve işkence artarak devam ediyor. Özellikle hasta tutsakların …