Anasayfa / Kürdistan / Şırnakta Cinsel saldırıda bulunan uzman çavuş tutuklandı..!

Şırnakta Cinsel saldırıda bulunan uzman çavuş tutuklandı..!

13 yaşındaki bir kız çocuğa cinsel saldırıda bulunan uzman çavuş A.A. savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Şırnak’ta 1. Jandarma Komando Tugayı’nda görevli Uzman Çavuş A. A.’nın, 13 yaşındaki bir kız çocuğa yönelik cinsel saldırıda bulundu. Çocuğun çığlık atması ardından komşuların yetişmesi ile kurtarılan çocuk, uzman çavuştan şikayetçi oldu. Bunun üzerine polis A.A’yı gözaltına aldı.

Gözaltına alınan A. A. emniyet ifadesinin ardından Şırnak Adliyesi’ne getirildi. Savcılık ifadesi alınan A. A.,  “Cinsel istismar” ve “silahla tehdit” suçlaması yöneltilerek tutuklanma talebi ile Şırnak Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Burada A.A.’nın ifadesinin alınmasından sonra aynı gerekçe ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinsel saldırıya uğrayan çocuk yaşadıklarını anlattı

Şırnak’ta görevli A.A. isimli uzman çavuşusun cinsel saldırısına maruz kalan 13 yaşındaki çocuk, savcılık ifadesinde yaşadıklarını anlattı. Küçük çocuk, uzman çavuşun oturdukları binanın girişinde kendisine saldırdığını, attığı çığlıklar üzerine komşuları tarafından kurtarıldığını söyledi.

Şırnak kent merkezinde ailesi ile birlikte oturdukları sitede dün gece saat 23.00 sıralarında  A.A. isimli bir uzman çavuşun cinsel saldırısına uğrayan 13 yaşında kız çocuğunun attığı çığlıklar üzerine çevredekiler tarafından yakalanıp, polise teslim edilen uzman çavuş gözaltında.  Şırnak 1. Jandarma Komando Tugayı’nda görevli olduğu öğrenilen uzman çavuş A.A.’nın emniyet sorgusunun ardından savcılığa sevk edildiği bilgisine ulaşıldı.

Mağdur küçük çocuk ise, Çocuk Şube Müdürlüğü’nde avukatı eşliğinde alınan ifadesinde yaşadıklarını anlatıp, şikayetçi oldu.

Küçük çocuğun kolluk tarafından ifadesi alınması sırasında pedagog bulundurulmadığı öğrenildi.

İHD VE ŞIRNAK BAROSU’NDAN AÇIKLAMA

Yaşanan cinsel saldırıya dair olayın takipçisi olan İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi ve  Şırnak Barosu tarafından açıklamalar yapıldı.

Baro  tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Çocuğun cinsel istismarı olayının adli makamlara intikali ile süreç yakından takip edilmiş gece yarısı mağdur beyanları, tanık beyanları ve kamera delillerinin dosya arasına alınması için çaba sarfedilmiştir. Olayın failinin kamu görevlisi olması nedeni ile yaşadığımız mağduriyet daha da artmıştır.  Çocuğa karşı gerçekleştirilen her saldırının karşısında durduğumuzu bir kez daha yineleyerek; olayın tüm yönleri ile açığa çıkması için yakından takip ettiğimizi kamuoyuna saygı ile arz ederiz.”

İHD Şırnak Şubesi ise, olaya dair yaptıkları açıklamada İHD avukatlarının Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptıkları görüşmede saldırgan uzman çavuşun halen gözaltında olduğu bilgisini paylaştı. Açıklamada, “İHD Şırnak Şubesi olarak, çocuklara karşı işlenen hiçbir suçu kabul etmeyeceğimizi ve bu olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla arz ederiz” denildi.

Türkiye’nin Kobanê’ye yönelik saldırılarını protesto eden Kobanêliler, Rus askeri üssüne yürüdü..!

Kobanê halkı Türkiye’nin saldırılarına karşı, Kobanê’nin batısında bulunan Rusya askeri üssüne yürüdü. Şehit Egid Park’ında …