Anasayfa / Haberler / Teslim Töre İstanbul-Karacaahmette Uğurlandı..!

Teslim Töre İstanbul-Karacaahmette Uğurlandı..!

68 kuşağının önemli isimlerinden olan ve 24 Kasım’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Teslim Töre için İstanbul Karacaahmet mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Töre, Karacaahmet Cem Evi’nde yapılan törenin ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda, Sinan Cemgil’in yanına defnedildi.

Bir yılı aşkın süre kanser tedavisi gören ve

İsviçre’nin Bern şehrinde vefat eden Töre,

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla birlikte THKO’nun kuruluşuna katkı sağlamıştı. TİP’ten başlayan mücadeleye THKOve ardından THKO MB’de devam eden Teslim Töre TKEP’in sekreteri olarak uzun yıllar mücadele içinde oldu. 90larda legal çalışmaya ağırlık verme ve ÖDP ile birlikte hareket eden Telim Töre süreç içinde TKEP’i legalize ederek HDP çalışmalarına omuz vermeye başladı. Gerilla mücadelesinde sistem içi mücadeleye, illegal örgütlenmede legal örgütlenmeye evrilen Teslim Töre 80 yaşında yaşama gözlerini yumdu.

Bugün İstanbul Karacaahmet mezarlığında toplanan değişik politik düşüncelerde yüzlerce devrimci-demokrat ve sosyalist Teslim Töreye son görevlerini yerine getirmek amacıyla bir araya geldi. Yaşamı ve mücadelesi üzerine yapılan konuşmalar ve atılan devrimci şiarların ardında Teslim Töre en çok sevdiği yoldaşı Sinan-Şirin Cemgilin yanına gömüldü.

Devrimciler Ölür Devrim Davası Sürer..!

Yaşasın Devrim ve Sosyalizm Mücadelemiz.

Halkın Birliği Okurları

Yılın ilk 11 ayında 1606 işçi yaşamını yitirdi..!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin verilerine göre Kasım ayında üçü çocuk olmak üzere …