Anasayfa / Dünden Bugüne / ‘Tüm ülke işkence mekanı haline geldi’..!

‘Tüm ülke işkence mekanı haline geldi’..!

İzmir’de bir araya gelen çok sayıda demokratik kitle örgütü, dernek ve oda, işkenceye karşı seslerini yükselterek, “Tüm ülke işkence mekanı haline geldi” dedi.
İzmir Barosu, İzmir Tabip Odası, Türkiye İnsan Hakları Vakfı İzmir Temsilciliği, İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği İzmir Şubesi, İnsan Hakları Gündemi Derneği, Hak İnisiyatifi Derneği, İmece Dostluk ve Dayanışma Derneği ile Halklar Arası Dayanışma Köprüsü Derneği 26 Haziran “BM İşkence ile Mücadele ve İşkence Görenlerle Dayanışma Günü” dolayısıyla ortak basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya HDP İzmir İl Örgütü de destek verdi.
‘TÜM ÜLKE İŞKENCE MEKANI HALİNE GELDİ’
Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kitle “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Susma haykır işkenceye hayır” sloganları atarken açıklamayı TİHV’dan Aytül Uçar okudu. Türkiye’de işkence ve diğer kötü muamelelerin sadece askeri darbeler döneminde değil tüm cumhuriyet tarihi boyunca sistematik bir devlet pratiği olarak varlığını sürdürdüğünü ifade eden Uçar, “Ancak ekonomiden toplum sağlığına kadar ülkenin tüm meselelerini güvenlik sorunu haline getiren mevcut siyasal iktidarın baskı ve kontrole dayalı yönetme tarzı sonucu günümüzde tüm ülke adeta işkence mekânı haline gelmiştir” dedi.
Açıklama ardından 19 Şubat’tan bu yana Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Didem Akman’ın annesi Zülfiye Akman ise kısa bir konuşma yaptı. Anne Akman kızına yapılacak olan zorla müdahalenin bir işkence olacağını belirterek, ölüm orucunda bulunan tutukluların taleplerinin biran önce kabul edilmesini talep etti. Anne Akman kızından haber alamadığını ifade ederek, cezaevi yönetiminin kendisine bilgi vermemesini de eleştirdi.
Kobane

“Toplumun yarıdan fazlası iktidarın hakim ve savcılara baskı uyguladığını düşünüyor”..!

266 bin kişiyle yaptığı yüz yüze görüşmeler sonucunda Denge ve Denetleme Ağı’nın hazırladığı raporda, “toplumun …