Anasayfa / İşçi-Memur / Türk-İş Ağaları “darbe karşıtlığından” Fırsat Devşirme Peşinde..!

Türk-İş Ağaları “darbe karşıtlığından” Fırsat Devşirme Peşinde..!

Türk-İş ağaları “darbe karşıtlığı” şovu yaparak faşist dinci AKP iktidarına yaranmaya çalışıyor.

Bugüne kadar işçi sınıfı için göstermelik eylemler dışında bir şey yapmayan, adeta Çalışma Bakanlığı’nın taşeron örgütü olarak çalışan Türk-İş ağaları, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından şov yapmaya başladılar.

“Darbe karşıtlığı” üzerinden fırsat devşirmeye

Sermayenin sosyal yıkım ve kölelik saldırıları karşısında üç maymunu oynayan Türk-İş ağaları, AKP iktidarına yönelik, darbe girişiminin ardından her gün açıklama ve “eylem” yapmaya başladılar. Konfederasyon üyesi işçileri “demokrasi savunuculuğu” adı altında yapılan şeriatçı ve linçci eylemlere çağırdı.

Konfederasyon üyesi işçilerin grev ve direnişlerini ziyaret etmeyen, bazı eylemlerde görüntü vermek dışında işçilerle yan yana gelmeyen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bizzat alanlara çıkarak “işçilerin seçilmiş hükümetin arkasında olduğu” mesajı verdi.

Hak-İş, Memur-Sen ve Kamu-Sen’in yanı sıra Türk-İş’in ve genel başkanının son günlerdeki hareketliliği, sendika ağalarının darbe girişiminden yararlanarak faşist dinci-gerici AKP iktidarına iyice yaranma derdinde olduğunu gösterdi.

Bugüne kadar “iş kazası” geçiren işçilerin yanına bile uğramayan görmeyen, değil hastanede ziyaret etmek, sorumluların cezalandırılması için bile kılını kıpırdatmayan Türk-İş başkanı Atalay, 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı sokağa çıkan ve yaralanan Türk-İş üyesi bir işçiyi hastanede ziyaret ettiğini duyurdu. Ancak bu Atalay’ın işçi sınıfını kullanarak dinci iktidara yaranma çabasının küçük bir örneği oldu. Öyle ya, sendika üyesi işçilerin sağlığını dert edinen bir genel başkan, şimdiye dek onlarca kez hastane kapılarını aşındırmalıydı. Oysa Atalay, gerek sendika üyesi gerekse sendikası binlerce işçinin iş cinayetlerinde katledilmesi karşısında sağır ve dilsizi oynadı.

Anlaşılan Atalay da kendinden önceki sendika ağalarının yolunda ilerliyor. “1 milyon üyesi olduğunu” söylediği Türk-İş’in genel başkanlık makamını işçilerin hak ve özgürlüklerini savunmak için değil, kendine şatafatlı bir gelecek hazırlama yolunda kullanıyor.

Atalay bunu yaparken Türk Metal çetesinin şefi Pevrul Kavlak’ı da yanından ayırmadığını belirtmeyi unutmayalım.

Belediye-İş yöneticisine silahlı saldırı: DİSK ile Türk-İş arası örgütlenme rekabeti nedeniyle olduğu iddia edildi..!

Avcılar Belediyesi’nde örgütlenme faaliyetlerini sürdüren Türk İş’e bağlı Belediye İş sendikası 2 No’lu Şube Başkan …