Anasayfa / Genel / Yeni Yılda Tepeden Tırnağa Kavgayla Yüklü Olmalıyız.. !

Yeni Yılda Tepeden Tırnağa Kavgayla Yüklü Olmalıyız.. !

YENİ YIL MESAJI:

Yeni Yılda Tepeden Tırnağa Kavgayla Yüklü Olmalıyız.. !

Her yeni yıl insanda bir coşku, heyecan yaratır. İnsan canlısı, yeni gelen yılla beraber hayatında birçok değişiklik yapma planları kurar.

Unutmayalım ki, umut yaşama bağlar insanı, diri tutar ve sinerji yaratır.

Öte yandan insan biyolojik olarak birçok şeyi erteleme yatkınlığındadır. Beyne yönelik yapılan araştırmalar, bu muhteşem virtüözün toplam vücut enerjisinin %20’sini kullandığını gösteriyor. O zaman bu kadar çok “yakan” bir makinenin yakıtını mutlaka ekonomik kullanmalı. Sekiz silindirli bir araba alan da onu her gün kullanmamaya özen gösteriyor,  hem sarfiyatından, hem eskimesinden çekindiği için. Yalnız beynimizin bundan farklı bir özelliği var, kullandıkça gelişiyor. Beyin için şu benzet meyi akıldan çıkarmamalıyız; “beyin paraşüt gibidir, açılmadan kullanılmaz.”

Hem istek ve şevkle yeni yılı beklerken hem de büyük bir umursamazlık ve duyarsızlıkla harekete geçmiyoruz. O zaman farklı bir şeyi mi denesek acaba diye düşünmeye itiyor insanı bu durum? Mesela, yılbaşını beklemeden yapacaklarımıza başlasak? Hemen yapmak isteyip yapamadıklarımızı sıraya mı koysak, hemen insanlar gitsek, yarın sabahtan itibaren kendi eksiklerimize kılıç mı çalsak, verdiğimiz sözlerin pratikleşmesi için sürece müdahale etmek şimdi. Hemen devrimci görevlere sıkıca sarılmak düşüncesi bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor.

Her yılın başında bir de sürece ilişkin analiz yapsak örneğin?

Örneğin , güçlü, zayıf yanlarımız nelerdir, yeni yılda benim için devrimci fırsatlar ve tehditler neler olabilir? Fırsatları nasıl değerlendirebilir, tehditlerden nasıl kaçınabilir im?

O güçlü devrimci irademi nasıl daha iyi kullanabilir, zayıflıklarımı en azından ortalamaya nasıl getirebilirim diye düşünsek, planlasak nasıl olur?

Bununla beraber bir de Oblomovculuk bir yana iterek harekete geçsek muhteşem olmaz mı?

Kısacası böylesi bir hareket 2020 yılı için tadından yenmez bir yıl olmasının yolunu döşer.

Dahası, yıllar geçti ve biz halının altına kim bilir neler süpürdük. O çok yapmak istediğimiz devrimci görevleri yerine getirmeyi ertelemedik mi? Sohbetine doyamadığımız yoldaşları, emekçileri görmeyi ertelemedik mi? Doya doya kitap okumayı, sevdiklerimize sımsıkı sarılmayı ertelemedik mi? Oysa biliyoruz ki, “Sakın geç kalmayasın, her insan ölecek yaşta.” sözünü akıldan çıkarmayalım

İnsan çoğu zaman ölümlü olduğunu unutuveriyor. Sanıyor ki, et, kemik ve kandan oluşan bu varlık sonsuza dek yaşayacak. Aslında hücre, ölümsüzlüğü istiyor ancak bunun mümkün olmadığını akıl içten içe biliyor. Olsun diyoruz, var daha zaman istediklerimiz devrimci görevleri yapmaya. Vaktimiz var diye avutuyoruz çoğu zaman kendimizi.

Bir çok yoldaş ve emekçiyle konuşuyoruz. Arada insanlara hedef ve hayallerini soruyoruz. Verilen  yanıtlar karşısında şaşırıyoruz. Çünkü insanların saflarında  umutsuzluk diz boyu, geleceğe dair hayaller ölmüş.  Gencecik insanların umutlarının sönmüş olması bizleri üzüyor. Sık sık şunu duyuyoruz, “ Seneye ya da daha sonra inşallah.”

Bir yerde, yaşamımız ve devrimci görevler ,“Yarın İnşallah”la geçiyor, plan yapıp hareket geçmediğimiz, teori ile pratiğin uyumunu sağlamadığımız sürece, olumsuz durumu tersine çevirmemiz söz konusu olmaz.

Devrimci ve komünistler olarak : “2020’ye inşallah” değil, her ne yapacaksak, hemen şimdi başlayalım şiarıyla hazırlanmalıyız.

“Her insan ölecek yaşta.” özdeyişini unutmadan bir gün daha fazla yaşamak ve yaşanılacak bir dünya yaratmak için, 2020 yılını güzelliklerle dolu bir yıl yapmak için tepeden tırnağa kavgayla yüklü olmalıyız.

28-Aralık-2019

Saray İktidarı Yoksulluk ve İntiharların Sorumlusu..!

Son bir kaç gün içinde değişik kentlerde değişik kesimde yoksulluk ve işsizlikten dolayı intihar haberleriyle …