Anasayfa / Haberler / Yüreğimize Kan Damlamayacak Nice Bayramlara..!

Yüreğimize Kan Damlamayacak Nice Bayramlara..!

Emekçi halkların Saray rejimi tarafından faşist kırım ve zulümden geçirildiği, Orta-doğunun kan deryasına dönüştürüldüğü, açlığın, işsizliğin, yokluk ve yoksunluğun artarak sürdüğü koşullarda, halklarımız şeker bayramını karşılıyorlar.
Herşeyden önce Açlığın, yokluğun, yoksulluğun, ölümün, işkencenin, ve Korona yasaklarının gölgesinde ölümü bekleyen milyonların hüznü, bayramın gelişinin sevincini tatması mümkün değildir. Aslında emekçilerin her bakımdan baskı ve zulüm altında tutulduğu, Onbinlerin zindana kapatıldığı koşullarda ‘Bayram gelmiş neyime, Kan damlar yüreğime’ ezgisi gerçeği en iyi bir şekilde ifade ediyor.
Bir tarafımız kan ağlarken diğer tarafımız neşeli ve mutlu olabilir mi? Bir tarafımız yas tutarken diğer tarafımız bayram yapabilir mi? Eğer yapıla biliniyorsa ya uzuvların bir bölümü felç olmuş, ya da insanlık her bakımdan sakatlanmış demektir.
Biliyoruz ki, emperyalistler ve uşaklarının varlık nedenleri, işçilerin ve emekçilerin daha fazla sömürülmesi, güvencesiz çalışmanın dayatılması sonucu bitmek bilmeyen iş cinayetleriyle karlarını katlamaları ve çeşitli ulus ve ulusal azınlıklardan ve farklı inançlardan emekçileri özgürlüklerinden yoksun bırakarak, kanlı ve karanlık egemenliklerini sürdürmeleridir.
Mevcut Türkiye gerçekliğinde faşist dinci saray iktidarı, zorbalığını din-milliyetçilik arkasına gizleyerek, içeride-dışarıda savaş tamtamları çalarak ,şeflik rejimini güçlendirmeye çalışıyor. .
Kendinden olmayan herkese kudurgan bir faşist ırkçı-ayrımcılıkla saldıran, emperyalistler ve şeriatçı çeteler, vahşetlerini demokrasiyi ihraç etme ve din adına haklı kılmaya çalışıyor. Bu bakımdan emperyalistleri ve işbirlikçileri zalim ve ikiyüzlüdürler.
Buradan olarak Erdoğan’ın önderliğindeki T.C. devleti ve yandaşları İslam dininin gerici halk düşmanı katliamcı özüne dayanarak, orta-doğuyu kan gölüne dönüştürüyorlar. Haliyle dayanışma, paylaşım,sevinç ve mutluluğu amaç edinen emekçi ve ezilen halkların bayramları ancak, eşitlik ve özgürlük koşullarında anlamını bulur.
Bugün , Suriye de, Irakta, Kürdistanda şeriatçılar ve onların destekçisi emperyalistlerin zalimliğine karşı halklar can feda direnişte. Haliyle bugün Türkiye’de halkların bayramı, Saray iktidarı görüntüsünde faşist cumhur ittifakını güçlendirmesine karşı sokaklara çıkarak birleşik savaşımı güçlendirerek, devrim ve sosyalizm için kavgayı büyütüp, hesap sorma bilincini sıcak tutmalıdırlar.
Biliyoruz ki ezilen ve sömürülen emekçilerin gerçek bayramları sömürü ve zulüm düzenini parçalanması ve eşitlik, özgürlük ve halk demokrasisi kurulmasıyla mümkün olacaktır. Emekçi halklarımızın faşist baskı ve zulmü yere çalarak kendi iktidarlarını kendi ellerine alarak özgürce kutlayacakları bayramların kazanılması için, kavgayı her alanda harlamalıyız. Kimsenin aç ve açıkta yatağa girmediği, faşist baskı ve zulmün yere çalındığı , tüm emekçilerin eşitlik ve özgürlük içinde omuz omuza kardeşçe halaya duracağı özgür bayramlarda buluşma dileğiyle.
Gerçek Bayramlar Halklarımızın Birleşik Direnişiyle Gelecektir..!
24.05-2020

Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 431 lira oldu..!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), haziran ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırını 2 bin 431 …