Anasayfa / İşçi-Memur / Yürüyüşleri engellenen işçilerin bekleyişi sürüyor..!

Yürüyüşleri engellenen işçilerin bekleyişi sürüyor..!

Manisa’dan Ankara’ya başlatacakları yürüyüşleri dün engellenen işçilerin bekleyişi sürüyor.

Manisa’daki Uyar maden işçileri, dün Ankara’ya doğru başlatacakları yürüyüşün engellenmesi üzerine Soma’daki iş cinayetinde yaşamını yitiren 301 madencinin mezarlarını ziyaret ederek, geceyi mezarlığında yanında bulunan bir alanda geçirdi.

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Madencileri temsilen 4 kişilik bir heyet ise, dün Manisa Valiliği ile görüştü. Gece geç saatlerde sona eren görüşmede yer alan kişilerden Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütleme Sekreteri Kamil Kartal, “Meselenin çözümü için Enerji Bakanlığı ile bir diyalog kurulmasını ve bir randevu alıp mutabakata varmak istediğimizi söyledik. Vali beyde bu randevuyu alacağını ifade etti. Bu süre zarfından mezarlıkta bekliyoruz. Şuanda randevu bekliyoruz. Randevu verildiği takdirde hem Soma’dan hem Ermenek’ten bir heyet somaya gitmeye devam edeceğiz. Muğlak bekleyişimiz devam ediyor” diye konuştu.

İşten atma gerçekten yasaklansın, yaygın test yapılsın, ücretler yükseltilsin..!

Koronavirüs salgınının yeniden yükselişe geçtiğini, emekçilerin ise salgına karşı kaderlerine terk edildiğini, ücretlerinin eridiğini belirten …